Meer over SERVIES

Serviezen bestaan er in allerlei variaties en in alle kleuren en maten. Hier bij Retro & Design heb je ruimschoots de keuze. Zo hebben wij onder andere BoerenbontBone ChinaArcopal en Arcoroc.

Boerenbont is een schildertechniek die vooral op serviesgoed wordt toegepast. Het geschilderde motief bestaat uit bloemmotieven in gestileerde vormen met slechts enkele kleuren. In Nederland begon Petrus Regout in zijn aardewerkfabriek in Maastricht rond 1840 met de productie van Boerenbont-serviezen op industriële schaal. De Koninklijke Sphinx, zoals de fabrieken van Regout later heetten, continueerde tot 1969 de productie van Boerenbont. In die periode van circa 130 jaar werden in Maastricht zeker 200 verschillende motieven gebruikt. In België werd lange tijd nog Boerenbont geproduceerd door Royal Boch.

Bone China is een soort van soft-porselein dat is ontwikkeld door de Engels pottenbakker Josiah Spode. Bone China is bekend om zijn hoge mate van witheid en doorschijnendheid en de zeer hoge sterkte en breekbestendigheid. De hoge sterkte laat het toe om dunner dan andere soorten porselein te produceren.

Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig getemperd glaswerk is zeer sterk en duurzaam, breek en chip bestendig. Hoewel zeer dun, is Arcopal glas wel vijf keer sterker dan porselein. Arcopal servies is beroemd om haar doorschijnende opaal borosilicaatglas, ook wel bekend als ‘Opaalglas’ of 'Melkglas'. Arcopal France is magnetron- en vaatwasser bestendig. Voorbeelden van Arocopal zijn; LotusFruits de FranceVeronicaOpale en meer...

Arcoroc werd in 1963 gelanceerd. Eerst als een merk voor gehard glas. Later is het uitgegroeid tot een professioneel merk voor gebruik in de horeca, met bestek, servies en glaswerk gemaakt van getemperd glas, Opaal, gehard glas en Zenix. Alle Arcoroc producten kunnen zonder problemen in de vaatwasser tot 2000 wasbeurten. Voorbeelden van Arcoroc zijn onder andere Sierra en Octime.

Sierra is zuidelijke warmte in gloedvol glaswerk. Sierra is anders. ’t Is glas met de structuur van ruw aardewerk. Van schokbestendig Arcoroc zodat u ’t héél lang onbezorgd kunt gebruiken. Tijdens ontspannen weekends buitenshuis of voor het dagelijks gebruik in huis. Kommen, schalen, kop en schotels, slabakken, in gloedvol oker, rood of groen.

Octime is het bekende zwarte en witte servies gemaakt van gehard glas. De producten zijn achthoekig, vandaar dan ook de naam...

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel