Vintage Tupperware through the years!

"Een beknopte Tupperware geschiedenis waarbij je enkele schitterende visuele beelden van klassieke Tupperware producten kunt bewonderen! Wie onder jullie bewaart dierbare herinneringen aan Tupperware? Waarschijnlijk velen van jullie!"
 

Tupperware is een merk dat een divers assortiment huishoudelijke producten omvat, variërend van keuken- en opslagartikelen tot producten voor bereiding en serveren in huis. De introductie van deze producten aan het publiek vond plaats in 1948.

Na het faillissement van zijn landschapsbedrijf tijdens de Grote Depressie, vond Earl Tupper werk in een kunststoffabriek. Met zijn achtergrond als inventieve geest verwierf hij enkele vormmachines en begon hij thuis te experimenteren. De echte doorbraak van Tupperware kwam na de Tweede Wereldoorlog, toen DuPont hem vroeg om vreedzame toepassingen voor hun plastic te onderzoeken.

Hoewel Tupperware aanvankelijk moeite had om succesvol te zijn vanwege het onbekende materiaal en ontwerp, kwam er verandering toen Brownie Wise in beeld kwam.

In de late jaren 1940 werd Brownie Wise geïntroduceerd bij Tupperware. Haar ongelooflijke talenten om producten te verkopen tijdens sociale bijeenkomsten trokken al snel de aandacht van Earl S. Tupper. Onder het leiderschap van Brownie, die in 1951 bij het bedrijf kwam, groeide Tupperware snel. Ze richtte een groot verkoopteam op en trainde duizenden vrouwen om Tupperware-thuisfeesten te organiseren. In de jaren 1950 had Tupperware ongeveer 20.000 vrouwen in dienst.

De allereerste Tupperware-party werd gehouden in Detroit door een alleenstaande moeder. Brownie Wise zelf werd in 1954 de eerste vrouw die de cover van Business Week sierde. Op het hoogtepunt van haar succes leek Brownie bijna onoverwinnelijk.

Het Guinness Book of World Records erkende Tupperware als een van de grootste uitvindingen van de 20e eeuw. Tegenwoordig wordt wereldwijd elke 1,4 seconden een Tupperware-party gehouden.

Een van de meest iconische producten, de originele Wonderlier-kommen, waren verkrijgbaar in een scala aan levendige kleuren, van fluorescerend roze en geel tot meer ingetogen olijfgroen en roestige roodtinten. Het dekselontwerp was geïnspireerd op een verfblik.

In die tijd begrepen consumenten het dekselontwerp niet, wat nu verrassend lijkt. Om deze reden kochten mensen destijds geen Tupperware in de winkel. Brownie Wise bedacht het concept van evenementen waar mensen hun vrienden konden laten zien hoe Tupperware werkte. Het concept bleek zo succesvol dat Tupper besloot om het product exclusief via Tupperware Parties te verkopen, waarmee een nieuw tijdperk voor het merk begon in 1951.
 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel