PRIVACYVERKLARING

 

Kenko Retro-en-Design VOF, gevestigd aan de Vossiusstraat 55, postcode 3314BV te Dordrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van alle persoonsgegevens door dit bedrijf, zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Onze bedrijfsgegevens:

  • Webwinkel: …………………………… www.retro-en-design.nl
  • Email: …………………………………… info@retro-en-design.nl
  • KVK:……………………………………… 62923277 Rotterdam
  • BTW:…………………………………….. NL8550.16.140.B01

 

Uw privacy is voor ons van groot belang.  Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat we deze ten alle tijden netjes zullen gebruiken. Het is dan ook zeer belangrijk om transparant te zijn over hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens. Naar aanleiding van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) hebben wij onze privacyverklaring aangepast.

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is de nieuwe Europese Verordening op het gebied van privacy en het verwerken van persoonsgegevens met als doel uw persoonlijke gegevens te beschermen.

De nieuwe wet geldt voor elke ondernemer die persoonsgegevens verwerkt. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij onze webwinkel precies allemaal doen met de informatie die bij ons over u bekend is.

 

  • Persoonsgegevens die door ons verwerkt worden

Dit zijn alle gegevens die gelinkt kunnen zijn aan u als klant of bezoeker. Bijvoorbeeld: NAW-gegevens, e-mailadressen, telefoonnummers, foto’s, geboortedatum en IP-adressen.

Retro & Design verwerkt uw persoonsgegevens. Wanneer u gebruik maakt van onze webwinkel worden er door u een aantal persoonsgegevens verstrekt die noodzakelijk zijn voor een correcte bedrijfsadministratie.
Daartoe verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam,
  • Adresgegevens,
  • Land, locatiegegevens
  • Telefoonnummer,
  • E-mailadres,
  • IBAN,
  • Voor zakelijke contacten: KvK registratie en btw-nummer,
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website (pagina’s die u bezoekt)
  • Internetbrowser en besturingssysteem

 

  • Het doel van de verwerking

Retro & design verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van de betaling
  • Informatie in te winnen doormiddel van bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Het informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • De mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen af te leveren op uw huisadres of afhaalpunt
  • Het analyseren van gedrag op de website om daarmee deze te verbeteren en het aanbod van producten af te stemmen op uw voorkeuren.

Retro & Design gebruikt uw persoonsgegevens voor het verwerken van een bestelling, het versturen van nieuwsbrieven en het registreren van u als klant.


Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om de bestelling netjes af te kunnen handelen. Wij hebben hiervoor een verwerkersovereenkomst met MyOnlineStore B.V (Mijnwebwinkel) gesloten. Wij mogen dan gebruik maken van uw persoonsgegevens om deze aan een van onze bezorgdiensten over te dragen, zodat deze de bestelling goed kan bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw manier van betalen via de door uw gekozen betaalmogelijkheid.

Hiervoor gebruiken wij uw betalingsgegevens, NAW-gegevens, geslacht, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat uw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dit is de wettelijke bewaarplicht).

Retro & Design zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de dienstverlening te waarborgen. De bewaartermijn is maximaal zeven jaar, gerekend vanaf de datum van de bestelling.

Uw e-mail adres gebruiken wij voor het versturen van berichten betreffende uw bestelling die betrekking hebben op de betaling en verzending of het opvragen van nadere informatie. E-mail adressen voor de nieuwsbrief, bewaren we totdat u zich hiervoor weer afmeldt. Bij iedere nieuwsbrief die we sturen staat onderaan een mogelijkheid om af te melden.

 

  • Informatie over de ontvangers van de gegevens

Retro & Design verstrekt verzamelde gegevens uitsluitend aan derden wanneer dit noodzakelijk wordt geacht voor de onbelemmerde uitvoering van de dienstverlening of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Uw gegevens worden gedeeld met de volgende organisaties:

  • DPD of PostNL. Teneinde de bezorging van uw bestelling zo snel en voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
  • Mijnwebwinkel. Gegevens die u invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Mijnwebwinkel. Mijnwebwinkel zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding.

    Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de server waarop de website is gehost. Een SSL-certificaat is herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk. Door de verbinding te versleutelen wordt er voor gezorgd dat informatie, zoals persoonsgegevens, niet in verkeerde handen komen. 
  • Betaaldiensten.​​​

    *Mollie,
    voor het verwerken van betalingen via; Ideal, Bancontact, Belfius, Bitcoin, Creditcard, KBC/CBC, Paypal, Sofortbanking/DIRECTebanking en vooraf overmaken.​

    *Afterpay, om achteraf betalen mogelijk te maken.
  • Google Analytics. Deze gebruikt de gegevens die op onze website worden verzameld om ons inzicht te geven over het gebruik door bezoekers van onze website. Op vrijwel alle websites wordt Google Analytics gebruikt om statistieken over de bezoekersaantallen en populaire pagina’s inzichtelijk te maken. 

    Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.
  • ​​​De Belastingdienst, vanwege de wettelijke verplichting hiertoe.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, tenzij wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

 

  • Het gebruik van cookies

De webwinkels van Retro & Design gebruiken uitsluitend technische en functionele cookies.
“Cookies” zijn kleine tekstbestanden die bij het eerste bezoek aan onze websites wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. Deze cookies kunnen teksten opslaan zodat u niet steeds weer dezelfde informatie hoeft in te vullen. Cookies zijn er voor een goede werking van de website maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

Cookies kunnen persoonsgegevens bevatten. Zie voor meer informatie hierover ons Cookie beleid. 

 

  • Social Media

In onze webwinkels zijn enkele Social Media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Retro & design maakt gebruik van Social Media om u op de hoogte te houden van de nieuwste producten en acties.
U kunt ons onder andere volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Aan het gebruik van Social Media zijn geen voorwaarden vanuit onze kant verbonden, maar u gaat wel akkoord met de voorwaarden van deze Social Media platformen.

Deze hier getoonde privacyverklaring geldt alleen voor onze website en wij raden u aan om ook de privacyverklaringen van de verschillende websites waarnaar verwezen wordt te raadplegen.

 

  • Recht op inzage, correctie, verwijdering, bezwaar en overdraagbaarheid

Wanneer uw persoonsgegevens verwerkt worden, heeft u hier iets over te zeggen. U kunt een verzoek indienen om de gegevens te bekijken, aan te passen of volledig te wissen. Wanneer u als bezoeker toestemming geeft om persoonsgegeven te verzamelen, kunnen deze ook weer ingetrokken worden. Bezoekers hebben het recht om gegevens in een leesbare vorm opgestuurd te krijgen, zodat ze de mogelijkheid hebben deze naar een andere plek te verplaatsen.

Als u uw persoonsgegevens in wilt zien, wilt laten wijzigen, blokkeren of deze wilt laten verwijderen, kun u contact opnemen met ons via ons email-adres: info@retro-en-design.nl

Ook als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

 

Om er zeker van te zijn dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen en om misbruik te voorkomen zullen we u vragen om bepaalde bij ons bekende gegevens te verstrekken, zodat wij kunnen controleren of u inderdaad degene bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren. Ook kunnen wij vragen om uzelf te identificeren.

Voor de zekerheid dat het verzoek tot inzage door de juiste persoon is gedaan, vragen wij om een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy.

Retro & Design neemt de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

U kunt uw gegevens ook zelf aanpassen via de persoonlijke instellingen van “Mijn account”. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kan indienen om uw persoonsgegevens waarover wij beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door uw genoemde organisatie, te sturen. Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@retro-en-design.nl

Retro & Design zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren. We willen u er tevens op wijzen dat er daarna een mogelijkheid is om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dat kan via de volgende link: AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

 

Retro & Design neemt de bescherming van uw persoonlijke gegevens zeer serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. 

Retro & Design behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Check deze daarom regelmatig voor eventuele aanpassingen. Deze versie is van 25 mei 2018.

 


 

COOKIEBELEID

 

Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

Waar worden cookies voor gebruikt?
Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat u bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger.

Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om uw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor ue tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kunt uy verwijderen via de instellingen van uw browser.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek heeft bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw browser afsluit.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in uw winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kunt u geen producten bestellen of in het winkelmandje plaatsen.

Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of u ons toestemming heeft gegeven tot het plaatsen van cookies.

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe u de website gebruikt en hoe u ons heeft gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Google AdWords (tracking cookie): Meten hoe u de website gebruikt en hoe u ons heeft gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.

Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van een code die van Facebook zelf afkomstig is.

Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van een code die van Twitter zelf afkomstig is.

AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites.

Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. 

Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking.

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

© 2015 - 2018 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.