Meer over CURIOSA

Curiosa staat voor vreemde, wonderlijke of zeldzame voorwerpen die iemand de moeite waard vindt om te bewaren. De meeste oude musea zijn ooit begonnen als verzamelingen van curiosa. Curiosa bestaat dus vooral uit een verzameling van kunstzinnige rariteiten. In de meeste woordenboeken wordt Curiosa onder anderen omschreven als 1) Antiek 2) Vreemde voorwerpen 3) Zeldzame dingen 4) Zeldzame voorwerpen 5) merkwaardige voorwerpen.

Bij Retro & Design vinden we vaak veel dingen de moeite waard om te bewaren. Ze staan echter niet allemaal gecategoriseerd onder het kopje curiosa. Bij ons staat er onder het kopje Curiosa veelal een aantal voorwerpen die niet zo snel zijn onder te brengen in een van onze andere rubrieken.

Wat te denken van een tweetal uit giethars gegoten Oosterse sculpturen van een man en vrouw. Of een houten snijwerk in de vorm van een visfiguur op plateau. Echt iets voor de visliefhebber of liefhebber van houtsnijwerk in het algemeen. 

Kun je het ook niet laten om net dat voorwerp of object te vinden dat perfect zou passen in je interieur? Retro & Design is in ieder geval een webwinkel die aan deze behoefte probeert tegemoet te komen. We geven in deze categorie een overzicht van verschillende ‘rariteiten’.  Verder streven we ernaar om onze collectie zou veel mogelijk af te wisselen. Je hoeft niet eens de deur uit om op een van die leuke hebbedingetjes te bieden. Ben je een verzamelaar van eigentijdse curiosa? Sla dan je slag!

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel