Meer over PLASTIC DESIGN

Plastic is een groepsnaam afkomstig uit het Engels, in het Nederlands heet het ook wel plastiek. Het woord wordt ook in de Nederlandse taal veel en in ruime zin gebruikt als alternatief voor "kunststoffen". Een plastic is oorspronkelijk alleen een kunststof waarvan door plastische vormgeving - verhitting in een vorm onder druk - een voorwerp kan worden gemaakt. In de webwinkel van Retro & Design vind je een scala aan Plastic design. Voorwerpen variërend van stoelen en tafels tot de bekende bakjes en schalen voor chips en pinda’s.

Emsa is zo’n typische merknaam die in het begin van de jaren 70 bekendheid kreeg vanwege zijn diverse gekleurde huishoudproducten. Bij Retro & Design vind je veel vintage artikelen uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Emsa werd oorspronkelijk opgericht op 1 april 1949 door Franz Wulf als "Franz Wulf & Co Plasticwarenfabrik" in Greven. Een kleine druppel-vanger voor op de koffiepot, gemaakt van plastic en in de vorm van een vlinder, was het eerste artikel van het bedrijf. Hierna begon men met de productie van diverse verschillende keuken accessoires.

Op 1 oktober 1956 verhuisde het bedrijf van Greven naar een groter pand in Emsdetten en werden meer gebruiksvoorwerpen toegevoegd aan het assortiment. Tegen de achtergrond van hun locatie in Emsdetten en haar belangrijkste rivier de Ems werd de naam van het bedrijf op 29 december 1964 veranderd in het alom bekende "Emsa".

Met een beetje fantasie zou je het Duitse Emsa kunnen zien als Europese tegenhanger van het Amerikaanse Tupperware.


Curver Benelux BV (beter bekend als 
Curver) is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. Curver begint in 1949 als een klein familiebedrijf en is een van de pioniers in het gebruik van kunststof materialen. Omdat Curver als één van de eerste ondernemingen vertrouwt op de mogelijkheden van kunststof, ontwikkelt het bedrijf zich al snel tot trendsetter op dit gebied.

Al snel breidt Curver de productie van kunststof producten uit. Het bedrijf brengt sterke, duurzame kopieën op de markt van traditionele huishoudelijke artikelen in opvallende kleuren, zoals opbergboxen, flessendragers, wasmanden, naaidozen en afvalbakken. Ook deze plastic designproducten zal je regelmatig tegenkomen in de webwinkel van Retro & Design.

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel