ONLINE BETAALMETHODES: SEPA-overboeking / Vooraf overmaken

 

Wat is SEPA-overboeking?
SEPA staat voor Single Euro Payments Area, oftewel één Europese betaalmarkt. Het doel van SEPA is dat iedereen in Europa kan betalen van een Europese betaalrekening naar iedere andere Europese betaalrekening. Betalen via SEPA-overschrijving is een vertrouwde en veilige manier voor consumenten om online aankopen te betalen. Via internetbankieren kan het bedrag gemakkelijk overgeboekt worden. SEPA-overboekingen worden ondersteund in 34 landen. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen hebben allemaal een hoog percentage online shoppers die hun aankopen betalen via SEPA-overboeking.

De Europese Unie heeft de SEPA-standaarden ontwikkeld om overboekingen van euro’s te stroomlijnen. Hiervoor zijn consistente en uniforme bankrekeningnummers, IBAN, ingevoerd. De gestandaardiseerde bankrekeningnummers zorgen ervoor dat internationale overboekingen sneller verwerkt kunnen worden en geen bijkomende kosten met zich meebrengen. Hierdoor kunnen bedrijven en winkels klanten bereiken over heel Europa. Voor consumenten bestaan de voordelen uit een grote, internationale toegankelijkheid van winkels, snelle transacties en lage transactiekosten.

 

Hoe werkt een SEPA-overboeking?
Wanneer klanten willen betalen via een SEPA-overboeking ontvangen ze de betaalgegevens direct op hun scherm of per e-mail. Vervolgens maken ze het bedrag over vanuit hun online bankomgeving, wanneer het ze het beste uitkomt. In plaats van handmatig de betaalgegevens over te moeten schrijven, bieden wij de mogelijkheid een QR-code te genereren waarmee de betaling voldaan kan worden via een app. Dit verlaagt de kans op fouten omdat de betaalgegevens na het scannen klaarstaan in de app.

Mocht de klant geen gebruikmaken van een QR-code en per ongeluk een fout maken bij het invullen van de betaalgegevens, dan storten wij de transactie automatisch terug naar de klant.

Het verwerken van een overboeking duurt doorgaans enkele werkdagen. 

 Mollie heeft speciale bankrekeningen voor België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, waardoor consumenten uit deze landen hun betalingen kunnen overmaken naar een vertrouwd, gelokaliseerd IBAN. 

 

In welke landen is SEPA-overboeking beschikbaar?
Met SEPA kunnen overboekingen gedaan worden van iedere Europese betaalrekening naar iedere andere Europese betaalrekening. SEPA-overboekingen worden ondersteund in 34 landen. 

 

Betalen met SEPA-overboeking?
Selecteer dan de optie 'Vooraf overmaken' in het betaalmenu.

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel