VERKOCHT

Artikel 413 van 1119

De Betovering van Nostalgie: Vintage Verkade Beschuitblik met Bloemenpracht!

Artikelnummer: BT-4487-23

VERKOCHT


De Betovering van Nostalgie: Vintage Verkade Beschuitblik met Bloemenpracht!

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade fabrieken N.V.", "Zaandam - Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1980 

Productbeschrijving
Ontwaar de nostalgische charme van dit cilindrische geel vintage beschuitblik van Verkade, een meesterwerk vervaardigd door de gerenommeerde Koninklijke Verkade fabrieken N.V. uit Zaandam, Holland. Dit prachtige stuk, dat dateert uit de periode van 1950 tot 1980, is doordrenkt met karakter en geschiedenis.

Het blik is rijkelijk versierd met kleurrijke bloemen die subtiel zijn afgebakend met korenhalmen, een ware lust voor het oog. Een los oversluitdeksel met een elegante rode bloem vormt het hoogtepunt van het ontwerp. Het ontwerp is overigens afkomstig van de Nederlandse kunstenaar Cees Dekker.

Dekker was tussen 1923 en 1961 als ontwerper in dienst van de Zaanse koekfabriek Verkade en drukte zijn stempel op veel verpakkingen en reclame-uitingen van het bedrijf.

De lichtgele ondergrond en de harmonieus geplaatste verticale rijen bloemen in rood, geel en blauw creëren een tijdloos patroon dat zeker indruk zal maken. Een grijze korenhalmen-motief voegt een vleugje verfijning toe aan het geheel.

Conditie
Dit unieke stuk verkeert in een zeer goede vintage staat, met subtiele minimale tekenen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn lange geschiedenis. De bijgevoegde foto's geven u een duidelijk beeld van de prachtige conditie waarin dit blik verkeert.

Afmetingen
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 11 cm biedt deze beschuitbus voldoende ruimte om uw favoriete beschuit op te bergen en een vleugje nostalgie toe te voegen aan uw interieur.

Verkade, een toonaangevend Nederlands bedrijf, heeft een rijke traditie in het vervaardigen van heerlijke producten zoals beschuit, chocolade en koekjes. Dit blik getuigt van hun vakmanschap en toewijding aan kwaliteit.

Het Verkade merk draagt nog steeds trots het predicaat "Koninklijk", dat werd toegekend in 1950 als erkenning voor hun buitengewone bijdrage aan de voedingsindustrie van de Zaanstreek.

Haal een stukje geschiedenis in huis met dit Verkade beschuitblik en geniet van de tijdloze elegantie en het vakmanschap dat het te bieden heeft. Een perfecte aanvulling op uw verzameling of een uniek geschenk voor liefhebbers van vintage en erfgoedproducten. Wacht niet langer, grijp deze kans om dit prachtige stukje erfgoed te bemachtigen en voeg een vleugje nostalgische allure toe aan uw omgeving.


Cees Dekker: De Kunstenaar Achter Verkade's Iconische Ontwerpen

Cornelis (Cees) Dekker, geboren op 23 januari 1900 in Zaandam, was een Nederlands kunstenaar. Dekker was tussen 1923 en 1961 als ontwerper in dienst van de Zaanse koekfabriek Verkade en drukte zijn stempel op veel verpakkingen en reclame-uitingen van het bedrijf.

Cees Dekker groeide op in een bakkersgezin. In de Vinkenstraat in Zaandam was de broodwinkel van de familie. Maar Cees zag er geen brood in. Hij wilde kunstenaar worden, maar zijn vader zag dat niet zitten. Cees moest aan de slag om geld te verdienen. Eerst werd hij kantoorbediende, leerde ook nog voor boekhouder, maar kunstenaar worden was zijn intentie. Hij volgde daarom een kunstopleiding bij de Zaandamse Stadstekenschool. Hij kreeg daar lessen van Willem Jansen en Jac. J. Koeman. Daarna volgde hij ook de opleidingen aan de Hendrick de Keyzerschool en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Na een werkperiode bij de papierfabriek Hellema aan de Oostzijde kreeg hij meer plezier in zijn werk. Hij mocht daar zelfs ontwerpen verzorgen. Hij werkte daarna als freelancer voor Verkade, Hille en Albert Heijn, tot hij in 1923 door Verkade werd aangenomen als ontwerper in vaste dienst.

De familie Verkade besefte al snel de invloed van effectieve reclame. Dekker ontwierp een aanzienlijke hoeveelheid verpakkingen en affiches. Bekende reclameposters zijn die van de waxinelichtjes, biscuits en de lange beschuitjes. Hij ontwierp ook het bekende beschuitbakkertje uit 1931, en de beschuitbus met Oost-Indische kers. Dekker kreeg door de steeds toenemende werkzaamheden de leiding over het Verkade-reclameatelier dat hij dertig jaar met medewerking van een aantal vakgenoten leidde.

Buiten zijn werk voor Verkade maakte hij rond 1924 als boekbandontwerper een omslag voor een programmaboekje van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam (met een reclame voor Verkade!).

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage beschuitbus van Verkade

Onderwerp / Thema
Beschuit - blik - bus - productverpakking - houder

Decoratie
Gestileerde bloemen en korenaren

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - rood - groen - grijs

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam-Holland

Ontwerper
Cees Dekker

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel