Artikel 53 van 67

GO + GOBANG van Ravensburger uit 1979

Artikelnummer: SP-3454-21
€ 17,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

GO + GOBANG van Ravensburger uit 1979.

  • Vervaardiger: Ravensburger Spellen
  • Vervaardigingsdatum: 1979

Bordspel voor 2 personen.

Beschrijving
Go, duizenden jaren geleden in China onstaan, is nu het nationale spel in Japan. Wie doordringt in de details van dit klassieke spel zal verrast en geboeid worden door een onwaarschijnlijke rijkdom aan spelideeën en kombinatiemogelijkheden.

Bij het Go-spel gaat het erom op het aanvankelijk lege bord stenen te plaatsen en op die manier zo veel mogelijk vrije punten te omsluiten. Tegelijkertijd worden stenen van de tegenpartij door omsingeling veroverd en van het bord genomen.

Ook de eenvoudige speelwijzen Go-bang en Gomoku zijn heel aantrekkelijk. Daarbij gaat het erom 5 stenen op een rij te leggen en de tegenpartij te verhinderen dat te doen.  Helemaal nieuw is Ketting-Go, een nieuwe speelwijze, die op een spannende manier een inleiding is tot het Go-Spel.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 37 cm.
  • Breedte: 27 cm.

Go-bang of gomoku is een bordspel dat op het Go-bord gespeeld kan worden.

Go-bang wordt vaak als kinderspel gespeeld. In Oost-Azië spelen ook volwassenen het, vaak nadat ze een partij Go hebben gespeeld, als een soort afsluiting.

Go-bang is een spel voor twee spelers. De een gebruikt de witte stenen, de ander de zwarte. Zwart begint. Beurtelings zetten ze een steen op de kruispunten van de lijnen op het vierkante bord. Een steen die eenmaal is geplaatst kan niet meer worden verplaatst of verwijderd.

Degene die als eerste een rij van vijf stenen van zijn eigen kleur voltooit wint het spel. De rij mag horizontaal, verticaal of diagonaal worden gemaakt.

Als iemand een rij van vier kan maken met aan beide kanten nog ruimte voor een vijfde steen, dan is het spel beslist. Men dient dus reeds bij een rij van drie tegenmaatregelen te nemen door aan een kant een eigen steen te plaatsen. Om te winnen is het zaak om verschillende dreigingen zodanig te combineren, dat de tegenstander zich niet tegen alle dreigingen kan verdedigen. Uiteraard dient men ondertussen niet te vergeten dat ook de tegenstander een rij kan maken.

Het beginvoordeel van zwart is in dit spel erg groot. Voor een bord van 15x15 kruispunten is zelfs bewezen, dat zwart ook tegen het beste tegenspel altijd kan winnen. Vermoedelijk is dat ook voor grotere borden het geval (het standaardformaat voor Go is 19x19).

Land/Plaats van herkomst
Duitsland

Soort object
Go + Gobang

Onderwerp / Thema
Bordspel - familiespel - gezelschapsspel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Geschikt voor 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 10 jaar tot 99 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits

Speelduur
Heel lang

Uitgever
Otto Maier Verlag ravensburger

Vervaardiger
Ravensburger Spiele

Merk
Ravensburger

Materiaal
Karton - plastic - papier

Bijzonderheden
Met zwarte en witte stenen

Tijdperk
1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
37,00 cm

Breedte
27,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel