A R C H I E F

Artikel 22 van 31

Glazen schenkkan van Arcoroc France, Luminarc Octime clear

Artikelnummer: AOC-1006-21

Glazen schenkkan met greep van Arcoroc France, Luminarc Octime clear.

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Arcoroc France glazen Octime Arcopal schenkkan met greep. Achthoekige en van gehard glas. Gemerkt aan de onderkant. Vintage uit de jaren '80. 

Modieus en geometrisch. Dit servies van Arcoroc France is een stijlicoon van de jaren 80. Naast het feit dat ze een bijzondere vorm hebben zijn ze ook nog eens ongelooflijk duurzaam en van een stevige kwaliteit. 

Conditie
Deze Arcopal Octime schenkkan met greep van Arcopal verkeert in een goede staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of van aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte 20,5 cm.
  • Diameter: 10 cm. (17 cm. van tuit tot greep). 

 

 

Arcoroc Octime
In zwart, wit en helder glas. Modieus en geometrisch. Dit servies van Arcoroc France is een stijlicoon van de jaren '80. Naast het feit dat ze een bijzondere vorm hebben zijn ze ook nog eens ongelooflijk duurzaam en van een stevige kwaliteit. 

Arcoroc werd gelanceerd in 1963 eerst als een merk voor gehard glas. Het evolueerde vervolgens naar een professioneel merk voor gebruik in de restaurantindustrie, met bestek, servies en glaswerk, met producten die hoofdzakelijk van glasmateriaal zijn gemaakt, maar ook complementaire reeksen producten van porselein en roestvrij staal. Alle Arcoroc-producten zijn professioneel vaatwasmachinebestendig (2000 spoelbeurten geclaimd).

Arcoroc France
Het Luminarc-merk werd in 1958 geïntroduceerd, eerst als merk voor glazen van gehard glas en vervolgens uitgebreid tot een merk van algemene serviesartikelen met meerdere glasmaterialen. Tot op heden omvat het glazen, kopjes, kommen, saladekommen, borden etc. Alle Luminarc-producten zijn vaatwasserbestendig. Alle servieslijnen, geharde glas, saladebakken en warme drankenlijnen zijn schokbestendig en magnetronbestendig. Alle belangrijke lijnen worden gemaakt in de hoofdkantoorfabriek Arc International in Arques, Frankrijk. 

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Glazen schenkkan

Onderwerp / Thema
Arcoroc - Luminarc - Arcopal France - Servies - tafelwaren - tafelgerei

Categorie
Arcoroc Octime Clear / glas

Kleur
Helder glas

Uitgever
Arc International

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France - Arcoroc Octime - Luminarc

Materiaal
Gehard glas

Bijzonderheden
Achthoekig - achtkantig

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
20,50 cm

Lengte
17,00 cm met tuit en greep

Diameter
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel