Artikel 33 van 587

"Original GO - Een Tijdloos Meesterwerk uit 1978"

Artikelnummer: SP-4750-24
€ 14,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Original GO - Een Tijdloos Meesterwerk uit 1978"

  • Vervaardiger: Jumbo (Hausemann & Hötte)
  • Vervaardigingsdatum: 1978

Productbeschrijving:

De magie van het Vintage spel - Original GO van Jumbo uit 1978. Een tijdloos meesterwerk dat je meeneemt op een avontuurlijke reis door de eeuwenoude tradities van het Oosterse bordspel Go. Gemaakt door de gerenommeerde fabrikant Jumbo (Hausemann & Hötte) in 1978, is dit spel een waar kunstwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan.

De Geschiedenis van Go
Het Go-spel, dat zijn oorsprong vindt in Azië en zijn wortels heeft tot ver voorbij de 19e eeuw, is een intrigerend en uitdagend bordspel dat een adembenemende strijd ontketent. Hoewel het tot het einde van de 19e eeuw vrij onbekend was in Europa, heeft het sindsdien gestaag aan populariteit gewonnen en staat het nu bekend als een van de meest complexe spellen ter wereld.

Een Uitdaging voor Denkers
Go is niet zomaar een bordspel; het wordt beschouwd als het moeilijkste spel ter wereld. Vergelijkbaar in populariteit met schaken, overtreft het Go-spel in complexiteit. In tegenstelling tot schaken, waar individuele stukken cruciaal zijn, draait het bij Go om aantallen en samenwerking van de stenen. Het doel is om zoveel mogelijk van het bord te bezetten door strategisch gebruik te maken van je stenen en je tegenstander te slim af te zijn.

Vintage Pracht
Dit Original GO-spel, vervaardigd in 1978, verkeert nog steeds in een nette vintage staat. De doos vertoont tekenen van normaal gebruik en slijtage die inherent zijn aan zijn leeftijd, wat alleen maar bijdraagt aan de charme van het spel. Bekijk de foto's die deel uitmaken van de beschrijving om de pracht van dit historische spel te waarderen.

Afmetingen en Specificaties:

  • Hoogte: 4,5 cm
  • Lengte: 39,3 cm
  • Breedte: 27,3 cm

De Wereld van Go
Oorspronkelijk ontstaan in Oost-Azië rond 2000 voor Christus, wordt Go nog steeds gespeeld in zijn ongewijzigde vorm. China, Korea en Japan tellen miljoenen beoefenaars, en het spel heeft zelfs professionele spelers voortgebracht. In Europa zijn er talloze go-clubs, maar het continent heeft nog geen spelers van wereldformaat voortgebracht.

Neem Plaats aan het Bord
Go wordt gespeeld op een bord van 19x19 lijnen met 361 kruispunten. Het spel begint met een leeg bord, waar spelers om de beurt stenen plaatsen om het bord te bezetten. Het is een delicaat evenwicht tussen aanval en verdediging, waar elke zet cruciaal is voor het uiteindelijke resultaat.

Stap in de wereld van Original GO en ontdek de tijdloze schoonheid en complexiteit van dit meesterwerk. Het is niet zomaar een spel; het is een ervaring die je intellectuele grenzen verlegt. Waag je kans, neem plaats aan het bord en laat het spel beginnen!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage bordspel. Original GO 1978. Jumbo bordspel. Oosters strategisch spel. Klassiek bordspel. Strategisch denkspel. Historisch bordspel. Uniek verzamelitem. Aziatisch bordspel. Retro spelervaring.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
"Original GO - Een vintage Jumbo bordspel uit 1978, een tijdloos Oosters strategisch spel dat zowel een historisch verzamelobject als een unieke retro spelervaring biedt."

Onderwerp / Thema
Bordspel. Gezelschapsspel. Familiespel. Strategisch spel. Tactiek. Vintage spel. Oosters bordspel. Jumbo klassieker. Historisch spel. Retro spelervaring.

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Zwart - wit - rood

Aantal spelers
Geschikt voor 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 12 jaar en ouder

Moeilijkheidsgraad
Moeilijker dan normaal

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels - Italiaans - Zweeds - Noors

Speelduur
45 minuten tot 2 uur

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Vervaardiger
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Karton - papier - plastic

Bijzonderheden
Inclusief spelregels

Tijdperk
1978

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,50 cm

Lengte
39,30 cm

Breedte
27,30 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel