RECYCLE / HERGEBRUIK

Ontdek hoe wij bijdragen aan duurzaamheid en hoe wij helpen met recyclen en hergebruik.

 

Wij hergebruiken verpakkingsmateriaal en verkopen tweedehands artikelen. Dit betekent dat de door u bestelde producten vaak verpakt worden in dozen die al eerder gebruikt zijn. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden en dragen we bij aan een schoner milieu. Samen met u verminderen we verspilling en zorgen we voor een betere wereld.

Vormen van hergebruik

Wij passen verschillende vormen van hergebruik toe:

  • Hervullen: Een lege verpakking opnieuw vullen met een ander product dan het oorspronkelijke.
  • Tweedehands verkoop: Verkoop van gebruikte artikelen in onze webwinkel.
  • Reconditionering: Het schoonmaken en opknappen van producten zodat ze weer bruikbaar zijn.

Verschil tussen hergebruik en recycling

Recycling (Nederland) of recyclage (Vlaanderen) is het opnieuw gebruiken van materialen door ze te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Hergebruik daarentegen betekent dat een product (of delen ervan) opnieuw gebruikt wordt zonder het in grondstoffen te scheiden. Bij hergebruik wordt een voorwerp opnieuw gebruikt, al dan niet voor een ander doel.

Voordelen van recyclen

  • Minder nieuwe grondstoffen nodig, bijvoorbeeld minder bomen voor papier en karton.
  • In Nederland ingezamelde plastics zijn verpakkingsmaterialen en meestal recyclebare thermoplasten. Wij gebruiken deze als opvulmateriaal en voor het dichttapen van onze dozen.
  • Verminderde uitstoot van broeikasgassen, omdat hergebruik van materialen minder energie kost dan nieuwe productie.

Geschiedenis

In de 20e eeuw beschouwden geïndustrialiseerde westerse landen gebruikte materialen vaak als afval. In de middeleeuwen was dat anders: lompenhandelaars in Europa ruilden bijvoorbeeld lompen voor aardewerk. Goederen en materialen werden gebruikt totdat ze volledig versleten waren. Dit is nog steeds het geval in veel delen van de wereld.

In het laatste kwart van de 20e eeuw ontstond een wegwerpmaatschappij, waardoor afvalbergen in welvarende landen groeiden. Onder druk van de milieubeweging en strengere wetgeving begon men met het hergebruiken van materialen. De stijgende grondstofprijzen maakten hergebruik economisch interessanter, en er ontstond een industrie die zich richt op hergebruik en recycling.

Bekende voorbeelden van hergebruik zijn de verkoop van tweedehands producten via internetsites en meubels gemaakt van sloophout. Nederland is koploper in het recyclen van papier en karton: 87% van het ingezamelde papier en karton wordt gerecycled, en 89% van het nieuwe papier en karton in Nederland bestaat uit gerecycled materiaal.

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel