Artikel 34 van 587

"Jumbo's Oudhollandse Ganzenbord - Een Tijdloos Bordspel uit 1974"

Artikelnummer: SP-4749-24
€ 12,50 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Jumbo's Oudhollandse Ganzenbord - Een Tijdloos Bordspel uit 1974"

  • Vervaardiger: Jumbo Spellen
  • Vervaardigingsdatum: 1974

Productbeschrijving:
Oudhollandse Ganzenbord, een tijdloos bordspel vervaardigd door Jumbo Spellen in het nostalgische jaar 1974. Dit prachtige spel, gehuisvest in een doos vol geschiedenis, roept de gezelligheid op van vroeger en is nu beschikbaar om nieuwe herinneringen te creëren.

Het Spel:
Het Oudhollandse Ganzenbord, een spel dat zijn oorsprong kent in de 16e eeuw, is een klassiek bordspel dat families en vrienden al eeuwenlang verbindt. Het spel wordt gespeeld met een speelbord, dobbelstenen en kleurrijke pionnen, vaak gevormd als ganzen. De missie is eenvoudig: begeleid je pion van start naar finish in zo min mogelijk beurten, maar pas op voor speciale velden zoals de put en de gevangenis die je reis kunnen vertragen.

Spelregels:
Een spelleider wordt aangewezen om de pot te beheren, terwijl elke speler fiches inzet voordat de dobbelstenen rollen. De hoogste worp bepaalt wie als eerste mag beginnen, waarna spelers hun pionnen verplaatsen op basis van het aantal ogen dat ze gooien. Let op: de spelregels zijn van essentieel belang, dus zorg ervoor dat je ze goed begrijpt voor een eerlijke competitie. Let wel op, de doos bevat geen fiches voor het spel, maar dat staat een plezierige spelervaring niet in de weg!

Vintage Elegantie, conditie en afmetingen:
Dit exemplaar van het Oudhollandse Ganzenbord uit 1974 verkeert in een goede vintage staat, met normale tekenen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn rijke geschiedenis. De afmetingen van het bord - 4,5 cm in hoogte, 39,2 cm in lengte en 27 cm in breedte - maken het een perfecte aanvulling voor elke speelruimte of als een uniek decoratief stuk.

Historische Betekenis:
Ganzenbord heeft een fascinerende geschiedenis, waarbij het in de 16e eeuw begon als een spel voor adellijke kinderen. Door de eeuwen heen evolueerde het spel en werd het een educatief instrument in de 17e eeuw. Deze versie uit 1974 draagt niet alleen bij aan de rijke geschiedenis van het spel, maar staat ook symbool voor de tijd waarin het werd geproduceerd.

Breng een vleugje nostalgie in huis met het Oudhollandse Ganzenbord van Jumbo Spellen. Of het nu voor een gezellige familieavond is of als een decoratief pronkstuk, dit spel staat garant voor plezier en herinneringen die de tand des tijds doorstaan. Ga terug in de tijd en omarm de tijdloze allure van het Oudhollandse Ganzenbord.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Oudhollands Ganzenbord. Jumbo Spellen 1974. Vintage bordspel. Historisch familiespel. Bordspel nostalgie. Authentieke spelervaring. Collectible bordspel. Oudhollandse gezelligheid. Bordspel verzamelaarsitem. Tijdloos speelplezier.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Het Oudhollandse Ganzenbord van Jumbo Spellen uit 1974 is een vintage bordspel dat nostalgische gezelligheid en tijdloos speelplezier combineert, met authentieke charme en een historisch tintje.

Onderwerp / Thema
Bordspel. Gezelschapsspel. Familiespel. Dobbelstenen. Historisch spel. Vintage gaming. Nostalgisch vermaak. Jumbo Spellen. Klassiek gezinsspel. Tijdloos entertainment.

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 6

Leeftijd
Vanaf 6 jaar en ouder

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels - Italiaans - Zweeds - Noors

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Jumbo (Hausemann & Hötte)

Vervaardiger
Jumbo (Hausemann & Hötte)

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Karton - plastic - papier

Bijzonderheden
Inclusief spelregels

Tijdperk
1974

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,50 cm

Lengte
39,20 cm

Breedte
27,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel