Artikel 37 van 587

Skript: een reis door taal met Jumbo's meesterwerk uit 1981

Artikelnummer: SP-4746-24
€ 14,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Skript: een reis door taal met Jumbo's meesterwerk uit 1981

  • Uitgever: Jumbo (Hausemann en Hötte)
  • Jaar van uitgifte: 1981

Productbeschrijving:
Stap in de wondere wereld van woorden met "Skript," het taalspel dat in 1981 het licht zag dankzij de meesterlijke breinen van Jumbo (Hausemann en Hötte). Dit vintage spel, een waardevolle vondst voor liefhebbers van gezelschapsspellen, biedt een unieke en uitdagende ervaring waarbij het raden van woorden centraal staat.

Het Spel: Skript in een Notendop

Skript is niet zomaar een woordspel; het is een ingenieus meesterwerk waarbij spelers op basis van verschillende aanwijzingen elkaars gekozen woorden moeten raden. Het spel doet denken aan Mastermind, maar met een verrassende twist die het raden van woorden nog spannender maakt.

Elke speler kiest een woord uit het woordenboek, noteert een minimale omschrijving en bepaalt de lengte van het woord. Vervolgens ontrafelen spelers elkaars woorden door kaarten van het speelbord te pakken. Deze kaarten geven hints over het begin, het eind, de omschrijving of de plaats in het woordenboek. Het doel is eenvoudig: wees de eerste die het woord van je tegenspeler kraakt!

Conditie:
Dit prachtige exemplaar van Skript verkeert in een nette vintage staat, bijna alsof het rechtstreeks uit 1981 komt. Hoewel de doos enkele sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage vertoont, is het spel zelf zo goed als nieuw. Een waardevolle toevoeging aan elke spellencollectie!

Afmetingen van de doos:

  • Hoogte: 4 cm.
  • Lengte: 44,5 cm.
  • Breedte: 23,5 cm.

Achtergrond van Jumbo (Hausemann en Hötte)
Achter dit meesterwerk staat de gerenommeerde spellenfabrikant Jumbo, voortgekomen uit de samenwerking van Engelbert Hausemann en Wilhelm Hötte. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1853, is Jumbo een autoriteit op het gebied van bord- en gezelschapsspellen.

In 1978 ontving Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk', waarmee het de koninklijke erkenning kreeg voor hun bijdrage aan de spellenwereld. Naast de tijdloze klassiekers als Stratego en Mens erger je niet!, heeft Jumbo zijn assortiment uitgebreid met moderne varianten zoals de educatieve serie 'ik leer...' en een vernieuwde versie van Electro.

Duik in de rijke geschiedenis van Skript en Jumbo, en ontdek het plezier van taal en strategie met dit meesterlijke woordspel. Skript is niet slechts een spel; het is een tijdloos avontuur dat taal tot leven brengt.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Skript woordspel. Jumbo gezelschapsspel. Vintage bordspel. Mastermind variant. Woordraadspel. Jumbo spellenfabrikant. Hausemann en Hötte. Vintage conditie. Spellencollectie. Koninklijk predicaat Jumbo.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Skript, een meesterlijk taalspel uit 1981 van Jumbo, biedt een intrigerende combinatie van woordraadsels en strategie, verpakt in een vintage doos in uitstekende staat, waarmee het de essentie van tijdloos spelplezier belichaamt.

Onderwerp / Thema
Woordspel. Gezelschapsspel. Bordspel. Familiespel. Taalspel. Spelletjesavond. Strategiespel. Vintage spel. Jumbo spellen. Sociaal entertainment.

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Wit - rood

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 4

Leeftijd
Vanaf 13 à 15 jaar

Moeilijkheidsgraad
Moeilijker

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Vervaardiger
Jumbo

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Plastic - hout - metaal - karton - papier

Tijdperk
1981

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
44,50 cm

Breedte
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel