Artikel 41 van 587

"Nostalgie: Douwe Egberts thee- of lepeldoosje. Een Meesterwerk uit de 20e Eeuw"

Artikelnummer: BT-4742-24
€ 9,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Nostalgie: Douwe Egberts thee- of lepeldoosje. Een Meesterwerk uit de 20e Eeuw"

  • Vervaardiger: Nederlands Vereenigde blikfabriek 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1980 

Productbeschrijving:
Nostalgie in een meesterwerk van Douwe Egberts! Goudkleurige theeblikje of lepeldoosje, vervaardigd tussen 1950 en 1980 door de Nederlandse Vereenigde Blikfabriek. Een subliem stuk, gedecoreerd met een betoverende afbeelding van een postkoets die een idyllisch Engels theehuis uit de zeventiende eeuw nadert.

Dit rechthoekige blikje, ideaal voor het bewaren van thee(lepeltjes), heeft een los oversluitend deksel. De goudkleurige achtergrond, omlijst door een elegant zwart streepdecor aan de zijkanten, vormt een sfeervol canvas. Het hoogtepunt is het deksel, met daarop de gedetailleerde afbeelding van een postkoets en de tekst "Engels Theehuis - zeventiende eeuw".

Afmetingen:
Met afmetingen van 4,7 cm in hoogte, 17,8 cm in lengte en 7,3 cm in breedte, verkeert het blik in goede vintage staat.

Conditie:
Normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage voegen authentieke charme toe. Gedetailleerde foto's zijn beschikbaar als essentieel onderdeel van de beschrijving.

De historie van Douwe Egberts begon in 1753, toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses een "winkel in koloniale waren" openden in Joure. De evolutie van het bedrijf viel onder de zorg van Douwe Egberts en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser. Bekend om de bewerking van koffie, thee en tabak, groeide Douwe Egberts onder de leiding van Douwe Egberts zelf uit tot een toonaangevend merk.

Oorspronkelijk gestart in Joure, heeft Douwe Egberts zijn groei voortgezet en een tweede vestiging in Utrecht geopend in 1919. Gelegen aan de Keulsekade, blijft deze locatie het kloppende hart van Douwe Egberts tot op de dag van vandaag.

Dompel uzelf onder in de nostalgische pracht van dit goudkleurige theeblikje. Meer dan een functioneel object, is het een uniek stuk geschiedenis dat een vleugje charme en esthetiek toevoegt aan elke ruimte. Het herinnert ons aan de rijke erfenis van Douwe Egberts en de kunst van het genieten van de kleine geneugten van het dagelijks leven.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Douwe Egberts. Vintage theeblikje. Goudkleurig lepeldoosje. Nederlands Vereenigde Blikfabriek. Theehuis afbeelding. Vintage decoratie. Koffie- en theemerk. Douwe Egberts geschiedenis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit goudkleurige vintage theeblikje van Douwe Egberts, met een betoverende afbeelding van een zeventiende-eeuws Engels theehuis en postkoets, ademt nostalgische charme en vormt een uniek stuk geschiedenis.

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts. Theeblikje. Vintage trommel, Theelepeldoosje. Bewaarblik. Nederlandse Vereenigde Blikfabriek. Postkoets afbeelding. Engels Theehuis. Koffie- en theemerken. Nostalgisch erfgoed.

Decoratie
Dit goudkleurige theeblikje van Douwe Egberts is prachtig gedecoreerd met een elegante afbeelding van een zeventiende-eeuwse postkoets die aankomt bij een Engels theehuis, omlijst door subtiele zwarte streepdetails.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goudkleurig - bruin

Uitgever
Douwe Egberts Joure

Vervaardiger
Nederlands Vereenigde blikfabriek

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,70 cm

Lengte
17,80 cm

Breedte
7,30 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel