Artikel 49 van 157

Originele Co-op Beschuitbus met Vintage Seizoensdecor

Artikelnummer: BT-4718-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Originele Co-op Beschuitbus met Vintage Seizoensdecor

  • Fabrikant: Co-op / Numan's Blikfabrieken (Amsterdam)
  • Fabricagedatum: 1950 - 1979

Productomschrijving:
Duik in het verleden met deze cilindervormige blikken beschuitdoos van Co-op, gemaakt door Numan's Blikfabrieken in Amsterdam tussen 1950 en 1979. Deze tijdloze beschuitdoos, voorzien van een afneembaar deksel, ademt de sfeer van vroeger en vertelt het verhaal van samenwerking en coöperatie.

De subtiel versierde doos straalt met een lichtgele achtergrond en een seizoensgebonden tafereel. Een gracieuze haan met een zon, een levendige groene boom met een vrolijke vogel en korenvelden onder regenwolken sieren de wanden van de doos. Het deksel toont een gestileerde kroon, symbolisch voor de kracht van samenwerking, waarin drie gestileerde figuren elkaars hand vasthouden.

Afmetingen en staat:
Met afmetingen van 20,5 cm in hoogte en een diameter van 11,0 cm draagt de beschuitdoos de sporen van een rijk verleden, met gebruikerssporen en karakteristieke tekenen van ouderdom die het authentieke karakter benadrukken. Gedetailleerde foto's maken integraal deel uit van de beschrijving, zodat u volledig op de hoogte bent van de staat van dit historische stuk.

Achtergrondinformatie:
De geschiedenis van Co-op begint in de late negentiende eeuw, toen fabrieksarbeiders zich verzetten tegen onrechtvaardige lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van voedingsmiddelen. Ze bundelden hun krachten en richtten coöperatieve winkeltjes op, waar leden hoogwaardige levensmiddelen tegen eerlijke prijzen konden kopen. Deze initiatieven verspreidden zich en resulteerden in de opkomst van regionale coöperaties.

In de loop der jaren bundelden lokale coöperaties hun krachten om sterker te staan tegen de opkomst van grote winkelbedrijven. In deze tijd van verandering streefden ze naar eenheid, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Coop Nederland. Ondanks deze inspanningen bleek de samenwerking te laat te komen, en in 1973 verloor Coop Nederland de strijd, waarbij de winkels en productiebedrijven overgingen naar de concurrentie.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Authentieke beschuitbus. Vintage Co-op producten. Cilindrische blikken container. Seizoensgebonden decoratie. Coöperatieve samenwerking. Nostalgische keukenaccessoires. Coop Nederland. Retro blikken bus. Numan's Blikfabrieken Amsterdam 1950-1979.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Beschuitbus van Co-op, vervaardigd door Numan's Blikfabrieken in Amsterdam tussen 1950 en 1979. Tijdloos subtiel seizoensgebonden decor met een lichtgele achtergrond en onder andere een haan, zon, boom met vogel, en korenvelden onder regenwolken.

Onderwerp / Thema
Vintage keukenaccessoires. Coöperatieve geschiedenis. Nostalgisch design. Numan's Blikfabrieken collectibles. Retro huishoudelijke artikelen. Seizoensdecoratie in retrostijl. Authentieke blikken containers.

Decoratie
Onder andere een haan, zon, boom met vogel, en korenvelden onder regenwolken.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - blauw - geel - groen - rood - wit - meerkleurig

Uitgever
Co-op

Vervaardiger
Numan's Blikfabrieken (Amsterdam)

Merk
co-op

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1979

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
20,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel