Artikel 50 van 157

"Betoverend Vintage: Ervaar de Magie van deze Hille's Beschuitbus!"

Artikelnummer: BT-4717-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Betoverend Vintage: Ervaar de Magie van deze Hille's Beschuitbus!"

  • Fabrikant opdrachtgever: Hille Zaandam
  • Fabricagedatum: 1950 - 1965

Productomschrijving:
Ervaar de allure van deze schitterende ronde, witte beschuitbus met een zweem van nostalgie van Hille. Deze unieke beschuitbus, geproduceerd tussen 1950 en 1965, brengt u terug naar een tijdperk waarin ambacht en vakmanschap hoogtij vierden.

De ronde, hoge cilindrische beschuitbus is voorzien van een bolvormig los oversluitdeksel, wat het een tijdloze uitstraling geeft. De decoratie is simpel maar doeltreffend: een crèmekleurige achtergrond met vier charmante pasteltekeningen, gescheiden door lichtbruine lijnen. Ontdek getekende afbeeldingen van eierschalen, gebonden graanbundels, een boerin met melkemmers, een gemolken koe en melkbussen, en een ontbijttafel met beschuit.

Het deksel draagt het herkenbare Hille-logo met een schattig olifantje, terwijl de onderkant is versierd met een reliëf van een olifant en een ster, vergezeld van de tekst "HILLE Zaandam Holland". Een oprechte hommage aan het vakmanschap en de rijke geschiedenis van Hille.

Hille Beschuit, opgericht in 1901 door de getalenteerde zoon van een bakker genaamd K. Hille, heeft een succesvolle evolutie doorgemaakt. Het bedrijf, dat aanvankelijk luxe beschuit in blikken containers produceerde, heeft later slimme innovaties geïntroduceerd en beschuit in eenvoudige perkamenten papieren zakjes aangeboden, waardoor beschuit voor iedereen toegankelijk werd. Een ware pionier die beschuit in Nederland en daarbuiten geliefd heeft gemaakt.

Verken de tijdloze gratie van Hille's blikken beschuitbus en beleef een vleugje nostalgie.

Conditie:
Deze blikken beschuitbus getuigt van Hille's toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Hoewel het zich in een vintage staat bevindt met diverse sporen van gebruik en slijtage door de jaren heen, is het een bijzonder stukje geschiedenis dat een prachtige aanwinst zou zijn voor elke verzameling of een charmant accent voor het interieur.

Afmetingen:
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 10,5 cm is deze beschuitbus zowel functioneel als een prachtig stukje vintage decor.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage beschuitbus. Hille Zaandam. Retro blikken container. Nostalgische decoratie. Hille's vakmanschap. Klassieke blikken doos. Charmante pasteltekeningen. Historisch erfgoed. Retro keukenstuk. Tijdloze elegantie.

Land/Plaats van herkomst
nederland - Holland (Zaandam)

Soort object
Hille's Beschuitbus met charmante uitstraling, Periode 1950 en 1965 door Hille Zaandam. Het kenmerkt zich door nostalgische pasteltekeningen van gebonden graan, eieren, ontbijttafel en boerin met melkemmers.

Onderwerp / Thema
Vintage keukenaccessoire. Retro decor. Nostalgische keukendecoratie. Historische bakkerij. Ambachtelijke beschuitverpakking. Verzamelobject. Oud-Hollandse keukendetails.

Decoratie
Gebonden graan, eieren, ontbijttafel en boerin met melkemmers.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - pastel

Uitgever
Hille Zaandam Holland

Vervaardiger
Hille Zaandam Holland

Merk
Hille

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1965

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
21,00 cm

Diameter
10,,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel