Artikel 267 van 593

Breng Nostalgie tot Leven: Van Nelle Retro Koffie- en Theeblik met Aardewerk Beker

Artikelnummer: BT-4407-23
€ 17,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Breng Nostalgie tot Leven: Van Nelle Retro Koffie- en Theeblik met Aardewerk Beker

  • Vervaardiger: Van Nelle
  • Vervaardigingsdatum: 1990 / 1999 

Beschrijving
Ontdek de nostalgische charme van het Van Nelle koffie- en thee-assortiment met deze prachtige set. Het rechthoekige koffieblik, met zijn levendige kleuren en heldere vlakverdeling, is een eerbetoon aan het iconische ontwerp van Jac. Jongert uit de jaren 30. Met de opdruk "Van Nelle's Gebroken Thee" en "Van Nelle's Pakjes Koffie" op de zijwanden straalt het blik een tijdloze elegantie uit.

Dit blik is een must-have voor liefhebbers van retro en vintage stijl. Het is een getrouwe reproductie van het klassieke winkelblik en voegt een vleugje nostalgie toe aan elke keuken. Met de losse deksel en goudkleurig vertinde binnenkant straalt dit blik vakmanschap uit.

Als extra bonus wordt dit blik geleverd met een prachtige conische beker van wit aardewerk, ook van Van Nelle. Met zijn polychrome opdruk, met een opvallend rood en blauw vlak en een gele kop in het midden, is deze beker een waar kunstwerk. De witte belettering maakt het ontwerp compleet.

Conditie
Zowel het blik als de beker zijn in uitstekende retro staat. Het aardewerk vertoont geen gebreken, terwijl het blik normale sporen van gebruik en slijtage vertoont, wat bijdraagt aan zijn vintage uitstraling.

Afmetingen
De afmetingen van het blik zijn 15,5 cm in hoogte, 12 cm in lengte en 8 cm in breedte. De beker heeft een hoogte van 10 cm en een diameter van 8 cm.

Voeg een vleugje geschiedenis en stijl toe aan je interieur met deze prachtige Van Nelle blik- en bekerset. Perfect voor liefhebbers van retro design en een eyecatcher in elke keuken. Grijp nu je kans om dit unieke stukje nostalgie in huis te halen!


Van Nelle: Een Rotterdamse Pionier in Koffie, Thee en Tabak

In het jaar 1782 openden Johannes van Nelle en zijn vrouw Hendrica een bescheiden winkel aan de Leuvehaven in Rotterdam, waar ze koffie, thee en tabak verkochten. Na het overlijden van Johannes in 1811 zette zijn dappere weduwe de zaak voort. Helaas kwam ook aan haar leven een einde in 1813. Gelukkig namen Johannes van Nelle jr., haar zoon, en zijn zwager Abraham Goedkoop de onderneming over, die ze voortzetten onder de naam "De Erven de Wed. J. van Nelle". In 1837 werd de familie Van der Leeuw mede-eigenaar van het bedrijf na het overlijden van Johannes van Nelle jr. Vanaf dat moment was Van Nelle volledig in handen van de Van der Leeuw-familie.

Onder het bewind van Jacobus Johannes van der Leeuw groeide het bedrijf gestaag tussen 1837 en 1881. Hij legde wereldwijde handelscontacten, startte eigen plantages in Nederlands-Indië en transformeerde de oorspronkelijke winkel tot een koffiebranderij en tabaks- en theeverwerkerij. Naarmate de eeuw vorderde, namen koffie en thee een steeds prominentere plaats in binnen Van Nelle, wat het bedrijf welvarend maakte.

Wat Van Nelle echt onderscheidde, was hun unieke aanpak, met gedenkwaardige reclamefiguren zoals Piggelmee. De periode rond de Tweede Wereldoorlog was zwaar voor Van Nelle, maar vanaf de jaren vijftig ging het onder de leiding van directeur J.P. Coelingh weer bergopwaarts.

Een belangrijke mijlpaal die hieraan bijdroeg, was de introductie van Supra in 1962, de allereerste versgemalen vacuümverpakte koffie. Dit betekende een revolutie in de koffiewereld en droeg in grote mate bij aan het succes van Van Nelle.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommel - koffieblik - theeblik - aardewerk beker

Onderwerp / Thema
Koffiekop - serviesgoed - veelkleurig - polychroom - beker - drinkgerei - vaatwerk

Decoratie
Gekleurde vakken - kopje

Categorie
Vintage blikken - Aardewerk

Kleur
Rood - blauw - geel - groen - wit

Uitgever
De Erven de Wed. J. van Nelle N.V.

Vervaardiger
Van Nelle Rotterdam

Ontwerper
Jacob (Jac.) Jongert

Merk
Van Nelle

Materiaal
Blik - metaal - verf - aardewerk - glazuur

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1990 - 1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
15,50 cm - 10,00 cm

Lengte
12,00 cm

Breedte
8,00 cm

Diameter
8,00 cm

Inhoud
Goed voor 2 pakken á 250 gram

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel