VERKOCHT

Artikel 266 van 593

"Vintage Biscuitblik met Reliëf van Rembrandt's 'De Nachtwacht': Een Tijdloos Meesterwerk!"

Artikelnummer: BT-4413-23

VERKOCHT


"Vintage Biscuitblik met Reliëf van Rembrandt's 'De Nachtwacht': Een Tijdloos Meesterwerk!"

  • Vervaardiger: Onbekend
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1950 - 1960

Beschrijving
Ontdek dit prachtige vintage biscuitblik met een uniek reliëf van Rembrandt's "De Nachtwacht"! Dit blik, mogelijk vervaardigd door Victoria Biscuits Dordrecht, dateert uit de jaren 1950 - 1960 en ademt de nostalgische charme van die tijd.

Het blik is een rechthoekig pronkstuk met een scharnierend oversluitdeksel, waardoor het zowel functioneel als decoratief is. De gedetailleerde reliëfafbeelding van Rembrandt's meesterwerk, "De Nachtwacht", geeft het blik een artistiek tintje. Het deksel is prachtig omlijst met bloemen, terwijl de woorden "Meesterwerk" trots op de voor- en achterkant van het blik prijken. Bovendien zijn er rankmotieven en bloemen te vinden op de zijkanten, die harmonieus aansluiten bij het decoratieve kader van het deksel.

Laat dit prachtige vintage biscuitblik met reliëf van Rembrandt's "De Nachtwacht" uw hart veroveren. Het is een stijlvolle toevoeging aan elke verzameling of een betoverend cadeau voor liefhebbers van kunst en nostalgie. Aarzel niet en geef dit bijzondere stukje geschiedenis een nieuw thuis!

Conditie
Het blik bevindt zich in een vintage staat en vertoont sporen van gebruik en slijtage die passen bij zijn leeftijd. De foto's geven een gedetailleerd beeld van de conditie van het blik, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Formaat
Met afmetingen van 6,5 cm in hoogte, 31 cm in lengte en 23 cm in breedte is dit blik zowel een opvallend pronkstuk als een handige opbergmogelijkheid. Plaats het in uw interieur om een vleugje vintage flair toe te voegen, gebruik het als een unieke verzamelitem of bewaar er uw favoriete koekjes in.


"De Nachtwacht" is een wereldberoemd schilderij van de Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn. Het werd geschilderd in 1642 en is een meesterwerk van de Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Het schilderij toont een groepsportret van een schutterij, een burgermilitie uit die tijd. Het centrale focuspunt van het werk is het levendige en dynamische tafereel van de schutters die zich voorbereiden om uit te marcheren. Rembrandt speelde met licht en schaduw om de aandacht van de kijker te vestigen op belangrijke figuren en momenten in het schilderij.

"De Nachtwacht" is befaamd om zijn buitengewone compositie, het gebruik van levendige kleuren en de ongeëvenaarde weergave van emotie en beweging. Het is een iconisch stuk dat niet alleen de individuele portretten van de schutters vastlegt, maar ook de energie en het gemeenschapsgevoel van die tijd weerspiegelt.

Tegenwoordig is "De Nachtwacht" te bewonderen in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar het een van de meest geliefde en gevierde kunstwerken ter wereld is. Het blijft een belangrijk symbool van de Nederlandse kunstgeschiedenis en een bron van inspiratie voor vele generaties kunstliefhebbers.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage biscuitblik

Onderwerp / Thema
Rembrandt - De Nachtwacht

Categorie
Vintage blikken

Uitgever
Waarschijnlijk Victoria

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
6,50 cm

Lengte
31,00 cm

Breedte
23,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel