Artikel 480 van 670

Vintage thermosfles van Isofrance, Belgium uit de jaren 70/80

Artikelnummer: PD-4067-22
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage thermosfles van Isofrance, Belgium uit de jaren 70/80

  • Vervaardiger: Isofrance
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Vintage thermoskan of thermosfles uit de jaren 70/80. Deze thermos heeft een paarse behuizing ,met een lichtbruine dop. De dop doet uiteraard ook dienst als drinkbeker. Compleet en afsluitbaar met de schroefdop. Geschikt voor zowel warme als koude dranken. Mooi exemplaar voor in een retro keuken.

Conditie
Deze thermoskan of -fles verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 29 cm
  • Diameter: 9,5 cm

Thermoskan
Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof. 

Land/Plaats van herkomst
Made in Belgium - België

Soort object
Thermos - thermoskan - thermosfles

Onderwerp / Thema
Koude en warme dranken

Categorie
Plastic design

Kleur
Paars - bruin

Uitgever
Isofrance

Vervaardiger
Isofrance Belgium

Merk
Isofrance

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Dop is tevens beker. Met greep

Tijdperk
Jaren 1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
29,00 cm

Diameter
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel