VERKOCHT

Artikel 198 van 1128

Vintage rode jaren 70 thermoskan met zwarte details in ruitvorm

Artikelnummer: PD-4025-22

VERKOCHT


Vintage rode jaren 70 thermoskan met zwarte details in ruitvorm

  • Vervaardiger: Vermont, Clara Lux
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Vintage thermoskan in de kleur rood met zwarte voet en geruit patroon aan de bovenzijde. Deze thermoskan of ook wel een thermosfles genoemd heeft een witte afsluitdop die, zoals gebruikelijk, dienst doet als drinkbeker. De zwarte afsluitdop ontbreekt helaas. Mooi item ter decoratie van een retro interieur.

Aan de onderzijde gemerkt: Clara Lux

Conditie
Deze thermoskan verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Afsluitdop ontbreekt. Kleine beschadiging op bovenkant witte dop. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 31 cm.
  • Diameter: 10 cm.

Thermoskan
Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof. 

Land/Plaats van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Vintage thermoskan - thermosfles

Onderwerp / Thema
Warme dranken - koffie - soep - decoratie - keuken

Decoratie
Ruitjespatroon aan bovenzijde

Categorie
Plastic Design

Kleur
Rood - zwart

Uitgever
Clara Lux

Merk
CLARA LUX

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Witte schroefdop is tevens beker

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat. Afsluitdop ontbreekt

Hoogte
31,00 cm

Diameter
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel