VERKOCHT

Artikel 79 van 1013

Vintage set blikken voorraadbussen en beschuitbus van Brabantia voor Koffie, Thee en Suiker in "Batique" decor

Artikelnummer: BT-4203-23

VERKOCHT


Vintage set blikken voorraadbussen en beschuitbus van Brabantia voor Koffie, Thee en Suiker in "Batique" decor

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Mooie set van drie voorraadbussen en een beschuitbus van Brabantia voorzien van losse bruine oversluitdeksels. De decoratie van deze blikken bestaat uit een beige ondergrond met een bloemenpatroon van gestileerde rozen in diverse bruintinten. Beter bekend als het "Batique" decor.

De bussen hebben als opschrift "Koffie", "Thee", "Suiker" en "Beschuit".

Conditie
Deze set van Brabantia verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

Koffie, Thee, Suiker

  • Hoogte: 16 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Beschuit

  • Hoogte: 21 cm. 
  • Diameter: 11 cm.

 


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Set van drie voorraadbussen en een beschuitbus met decor "Batique"

Onderwerp / Thema
Brabantia - beschuit - voorraadbus - blik - bewaren - opbergen - productverpakking

Decoratie
Batique

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Beige - bruin - bruintinten

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse oversluitdeksels

Tijdperk
Jaren 1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm - 16,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel