VERKOCHT

Artikel 85 van 968

Achtkantige vintage blikken tabaksdoos met voorstelling jachttafereel voor rooktabak No 843

Artikelnummer: BT-3959-22

VERKOCHT


Achtkantige vintage blikken tabaksdoos met voorstelling jachttafereel voor rooktabak No 843

  • Vervaardiger: Nederlands
  • Vervaardigingsdatum: 1910 - 1960 

Beschrijving  
Vintage blikken tabaksdoos met een achtkantige vorm en uitgevoerd met een scharnierend iets bol oversluitdeksel met een platte rand. Het blik is vervaardigd met een gefelste zijnaad en bodem. Het scharnierend deksel is uitgevoerd met een naaldscharnier. De decoratie van dit blik bestaat uit een rood/bruin gewolkte ondergrond met gouden lijnen. Op de zijkanten een voorstelling met dennetak en met een jachthoorn. Bovenop het deksel staat een veelkleurige afbeelding van een Engels jachttafereel. Tekst op de rand aan de achterzijde: "250 gram rooktabak No 843"

Conditie
Dit blik verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen  

  • Hoogte: 9.5 cm.
  • Lengte: 16.9 cm. 
  • Breedte: 10.8 cm. 

Tabak is een product afkomstig van de bladeren van de tabaksplant Nicotiana tabacum, dat als genotmiddel wordt gerookt, gekauwd (gepruimd) en gesnoven.

De tabaksplant is een eenjarige plant, die in het algemeen op grote plantages wordt verbouwd, zie hiervoor het artikel tabaksteelt.

Rookbare vormen van tabak zijn shag, sigaretten, sigaren en pijptabak; voor het snuiven wordt tabak tot snuiftabak gemalen en om te kauwen als pruimtabak verkocht. Verreweg de meeste tabak wordt echter als sigaretten geconsumeerd. Eind 19e eeuw en begin 20e eeuw was het pruimen en snuiven van tabak de populairste vorm van tabaksgebruik in de westerse wereld.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blik - doos - tabak - trommel - productverpakking

Onderwerp / Thema
Roken - tabak

Decoratie
Jachttafereel met paarden

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - meerkleurig

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1910 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,50 cm

Lengte
16,90 cm

Breedte
10,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel