VERKOCHT

Artikel 84 van 968

Meerkleurige blikken bus met knop en bloemenmotieven door Côte d'Or

Artikelnummer: BT-4003-22

VERKOCHT


Meerkleurige blikken bus met knop en bloemenmotieven door Côte d'Or

  • Vervaardiger: Côte d'Or
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1960 

Beschrijving
Ronde cilindrische blikken bus voor chocolade van Côte d'Or. Dit blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel met een goudkleurige knop. Het blik heeft een rolrand op de doos en het deksel. Aan de achterzijde een gefelste langsnaad. Het deksel heeft geen naden.

De decoratie van dit blik bestaat uit een meerkleurige bloemendecoratie. Gouden rand aan deksel en aan onderkant van het blik.

Aan de onderkant gemerkt in reliëf met Côte d'Or. Door de jaren heen zijn er van dit blik diverse decoraties in omloop gebracht. Erg geschikt voor een blikkenverzameling, spaar ze allemaal!

Conditie
Deze blikken bus verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen  

  • Hoogte: 10.5 cm 
  • Diameter: 11.0 cm 

Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883. De naam verwijst naar de Goudkust, het tegenwoordige Ghana, in Afrika, waar cacaobonen vandaan kwamen. De olifant in het logo staat voor de kracht van het merk.

Tegenwoordig is het onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International.

In 1870 bedacht de Belg Charles Neuhaus het merk Côte d'Or en hij opende ook gelijk de fabriek van dit merk. Het merk werd in 1883 gedeponeerd. In 1906 verscheen de olifant in het logo waaraan het merk tegenwoordig zo gemakkelijk wordt herkend. In 1911 bracht Côte d'Or het jarenlang beroemde pakje op de markt: een witgouden verpakking met daarin twee stukken chocolade. In 1930 kwam er een paviljoen aan het Belgische strand gewijd aan het merk Côte d'Or. Op de Wereldtentoonstelling van 1935 in Brussel kreeg Côte d'Or grotere bekendheid en dat zorgde voor de ontwikkeling van veel nieuwe producten in de jaren erna, zoals de Chokotoff, de Mignonette en de Bouchée. In de Tweede Wereldoorlog stopte Côte d'Or met de productie van chocolade, omdat men geen chocolade van lagere kwaliteit wilde produceren. Het bedrijf ging in die jaren verder onder de naam Congobar. Op Expo 58 had Côte d'Or opnieuw een eigen paviljoen.

In 1965 kreeg het merk de titel "Gediplomeerd Leverancier voor het Belgische Hof" en in 1983 vierde het bedrijf zijn eeuwfeest. Het kwam in 1987 in handen van Jacobs-Suchard, dat in 1990 grotendeels werd overgenomen door Philip Morris' Kraft General Foods.

Land van herkomst
België

Soort object
Chocoladeblik

Onderwerp / Thema
Blik - trommel - chocolade - product verpakking

Decoratie
Diverse bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Vervaardiger
Côte d'Or

Merk
Côte d'Or

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel met knop

Tijdperk
1930 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
10,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel