VERKOCHT

Artikel 1033 van 1096

Vintage wijnglas Domino op zwarte steel van Cristal D'Arques-Durand

Artikelnummer: SA-2590-19

Vintage wijnglas Domino op zwarte steel van Cristal D'Arques-Durand. 

  • Vervaardiger: Cristal D'Arques-Durand

Beschrijving
Vintage wijnglas van helder geblazen glas op een zwart glazen steel met voet. Gemaakt in Frankrijk en geproduceerd door Arc International. Uit de serie "Domino" van Cristal D'Arques-Durand.

Conditie
Dit wijnglas verkeert in een goede vintage staat.

Formaat

  • Hoogte: 6 cm. 
  • Diameter: 18,5 cm.

Let op! Meerdere wijnglazen op vooraad.
Selecteer het gewenste aantal.


Arc International werd opgericht in 1825 in het dorp Arques in Noord-Frankrijk door Alexander des Lyons de Noircarm, die de productie begon met glazen opslagcontainers bekend als "dame-jeanne", die destijds erg populair waren. In de daaropvolgende jaren diversifieerde het bedrijf zich in kook- en eetglaswerk voor consumenten. In de jaren zestig had het bedrijf het productieproces van glaswerk en andere fijnere glaswerkproducten helemaal onder de knie.

Vanaf 1897 werd het bedrijf gedomineerd door de familie Durand, die het bedrijf uiteindelijk volledig kocht in 1926. Tot op de dag van vandaag blijft de familie de enige eigenaar. Het bedrijf heeft een aantal praktijken toegepast waardoor het een van Europa's toonaangevende glasproducenten voor massaproductie werd. 

Merken onder de Arc International-groep zijn tot op heden onder andere Luminarc (gelanceerd in 1948), Arcopal (1958) Arcoroc (gelanceerd in 1963), Cristal d'Arques gelanceerd in Europa in 1968). 

Cristal d'Arques
Het merk Cristal d'Arques, opgericht in 1968, is ontstaan ​​uit de industrialisatie van kristallen steelglazen, ontwikkeld door Arc International. Deze innovatie leidt tot massamarktcommercialisering en betaalbaarheid van een materiaal dat eerder als luxe werd beschouwd. 

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Wijnglas op voet

Categorie
Servies - tafelwaren - tafelgerei

Kleur
helder glas - zwart

Vervaardiger
Arc International

Merk
Cristal d'Arques-Durant

Materiaal
Geblazen glas

Bijzonderheden
Wijnglas op steel

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
18,50 cm

Diameter
6,00 cm.

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel