Artikel 5 van 7

Ray Conniff And The Singers ‎– It Must Be Him (LP)

Artikelnummer: 1763
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Ray Conniff
Joseph Raymond (Ray) Conniff (Attleboro (Massachusetts), 6 november 1916 - Escondido (Californië), 12 oktober 2002) was een Amerikaanse trombonist, arrangeur, componist en orkestdirigent. Hij leerde trombone spelen van zijn vader en muziek arrangeren met behulp van een cursus in een boek.

Na zijn legerdienst in de Tweede Wereldoorlog werd hij aangenomen door het platenlabel Columbia als hun huisarrangeur, en hij werkte met diverse artiesten, waaronder Johnnie Ray, Frankie Laine, Rosemary Clooney, Guy Mitchell en Marty Robbins. In 1954 schreef hij een arrangement voor Don Cherry's Band Of Gold, waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij kreeg hierdoor de kans om zijn eigen album te maken, en dit werd het succesvolle S Wonderful! - een collectie bekende nummers met een orkest en een refrein met slim gemixte stemmen zonder woorden die soms werden gebruikt als extra instrumenten. In dezelfde stijl bracht hij daarna S Marvellous en S Awful Nice uit.

Tussen 1957 en 1968 had hij 28 albums in de Amerikaanse Top 40, waaronder Somewhere My Love waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. De titeltrack van het album (ook wel "Lara's Theme") was geschreven voor de film Doctor Zhivago (1965), kwam ook in de singles top 10 terecht in de Verenigde Staten.

It Must Be Him - Ray Conniff And The Singers

Side 1:

 1. Music To Watch Girls By
 2. Yesterday
 3. Somethin' Stupid
 4. It Must Be Him
 5. A Man And A Woman

Side 2:

 1. Release Me
 2. There's A Kind Of Hush (All Over The World)
 3. What The World Needs Now Is Love
 4. Don't Sleep In The Subway
 5. Up, Up And Away
 6. The Impossible Dream (From "Man Of La Mancha")

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel