VERKOCHT

Artikel 4 van 7

Vintage Cheney platenkoffer voor elpees in rood met wit en met een zwart handvat

Artikelnummer: AV-3752-21

Vintage Cheney platenkoffer voor elpees in rood met wit en met een zwart handvat

  • Vervaardiger: Cheney
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1960

Beschrijving
Vintage grammofoonplatenkoffer voor het opbergen van elpees. Deze rechthoekige platenkoffer heeft een zwarte kunststof greep aan de bovenzijde. De zijkanten, boven- en onderkant is wit met grijze details. De voor- en achterkant is rood met zwarte details. De binnenkant is zonder uitgevoerd zonder bekleding waarbij het spaanplaat zichtbaar is gebleven. 

Deze originele vintage platenkoffer uit de jaren Vijftig, zestig is gemaakt voor het opbergen van vinyl elpees, maar is uiteraard ook te gebruiken ter decoratie of als opberger voor foto's en/of portfolio. Metalen sluitingen aan de bovenzijde en metalen scharnieren aan de onderzijde. 

Conditie
Deze platenkoffer voor elpees verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 35 cm.
  • Lengte: 36 cm.
  • Breedte: 11 cm.

Elpee
Al sinds 1980 wordt de lp, sinds de komst van de muziekcassette en de cd, steeds minder verkocht. Van lp's worden er later relatief, in vergelijking met andere muziekdragers, nog zeer weinig van verkocht en bereikte uiteindelijk in 2006 zijn historisch dieptepunt. 

Echter, sinds het begin van de jaren 2010 maakt de lp een kleine, maar groeiende opmars, mede door een heropleving van vinyl in de hiphop en dance-scenes. Ook zou de kwaliteit van het geluid van lp's beter zijn dan andere muziekdragers, zoals een cd of digitaal. 

DJ's gebruiken een lp als een muziekinstrument om te scratchen en voor beat juggling. Ondertussen is er ook belangstelling voor platen bij verzamelaars van rock, pop en piratenmuziek die gelimiteerde oplages verzamelen. Meerdere bedrijven produceren nog steeds lp's.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Platenkoffer voor elpees

Onderwerp / Thema
Audio - vinyl - elpees - opbergen

Categorie
Audio - Video

Kleur
Wit - rood

Vervaardiger
Cheney

Merk
Cheney

Materiaal
Hout - kunststof - metaal

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
35,00 cm

Lengte
36,00 cm

Breedte
11,00 cm.

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel