VERKOCHT

Artikel 60 van 1096

Vintage Zassenhaus wandkoffiemolen van PéDé met Douwe Egberts logo

Artikelnummer: BR-4786-24

VERKOCHT


Vintage Zassenhaus wandkoffiemolen van PéDé met Douwe Egberts logo

  • Vervaardiger: Douwe Egberds - PéDé
  • Vervaardigingsdatum: Tussen 1936 en 1960

Productbeschrijving:
Deze vintage Zassenhaus wandkoffiemolen, vervaardigd door Pe De tussen 1936 en 1960, is een waar stukje geschiedenis uit de wereld van koffie. Deze prachtige molen, ooit een item uit de geschenkenwinkel van Douwe Egberts, is nu een gewild verzamelobject dat de charme en innovatie van vroegere tijden belichaamt.

Deze wandkoffiemolen, gemonteerd op een houten plaat, straalt een tijdloze elegantie uit. Bovenop prijkt een crèmekleurig aardewerken reservoir voor koffiebonen, afgesloten met een sierlijk houten deksel. Het logo van Douwe Egberts, 'D.E.' en de tekst "KOFFIE" sieren het reservoir, waardoor een nostalgische sfeer wordt opgeroepen. Met een handmatig draaiende hendel wordt het maalmechanisme bediend, waarna de gemalen koffie in een opvangbakje valt. Origineel is het bakje van glas, maar bij deze molen is het vervangen door een hardplastic exemplaar.

Innovatie in een klassiek jasje:
Toen deze koffiemolen in 1936 werd geïntroduceerd, was hij vooruitstrevend en innovatief. Met de handmatige handslinger konden koffiebonen moeiteloos worden gemalen, lang voordat elektrische molens op grote schaal beschikbaar waren. Zelfs tot in de jaren ’60 bleef deze molen populair, ondanks de opkomst van moderne elektrische alternatieven.

Conditie:
Deze vintage wandkoffiemolen verkeert in uitstekende staat, met minimale sporen van gebruik en slechts enkele aan leeftijd gerelateerde tekenen van slijtage. Foto's zijn beschikbaar om de conditie gedetailleerd weer te geven.

Afmetingen:
De totale hoogte van de molen bedraagt ongeveer 35 cm, met een breedte van ongeveer 13 cm en een diepte van 18 cm.

Historische betekenis:
Douwe Egberts, met zijn oorsprong in Joure, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1898. Het bedrijf was een pionier op het gebied van klantenbinding door middel van een spaarsysteem, waarbij klanten waardepunten konden verzamelen voor geschenkartikelen. De Zassenhaus wandkoffiemolen was een van de geliefde geschenken, eerst voor praktisch gebruik en later ook als decoratief object.

Deze vintage Zassenhaus wandkoffiemolen biedt niet alleen een tastbare link naar het verleden van koffiegenot, maar nodigt ook bezoekers uit om zelf verse koffiebonen te malen, waarmee het een levendige herinnering vormt aan de tijdloze tradities van Douwe Egberts.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage koffiemolen. Zassenhaus wandkoffiemolen. PeDe koffiemolen. Douwe Egberts collectibles. Retro koffiemolen. Koffieaccessoires. Koffiegeschenken uit het verleden. Klassieke koffiemolens. Historische koffieapparatuur. Vintage koffie memorabilia.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Deze vintage wandkoffiemolen van Pe De, met het iconische Douwe Egberts logo, is een charmant en functioneel stukje koffiegeschiedenis.

Onderwerp / Thema
Vintage koffiemolen. Douwe Egberts. Zassenhaus. Pe De. Koffiegeschiedenis. Nostalgische koffieaccessoires. Retro koffiemolens. Handmatige koffiemolen. Koffie memorabilia. Collectible koffieartikelen.

Decoratie
De decoratie bestaat uit een crèmekleurig aardewerken reservoir met daarop het Douwe Egberts logo "D.E." en de tekst "KOFFIE" en voorzien van een stralenkrans.

Categorie
Brocante

Kleur
Créme - zwart - rood - goud

Uitgever
Douwe Egbers Joure

Vervaardiger
PéDé

Merk
D.E. - Douwe Egberts

Materiaal
Porselijn - hout - ijzer - gietijzer

Bijzonderheden
Bijzonderheden van deze vintage wandkoffiemolen zijn onder andere het handmatige maalmechanisme en het unieke Douwe Egberts logo, waardoor het zowel een functioneel als decoratief stuk is met een historische waarde.

Tijdperk
1936 - 1960

Kwaliteit
goede vintage staat

Hoogte
± 35,00 cm

Lengte
± 13,00 cm

Breedte
± 18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel