VERKOCHT

Artikel 61 van 1096

"Chocoladevlokken Nostalgie: De Ruijter's 125 jaar. Vintage Blikjes uit 1985"

Artikelnummer: BT-4612-23

VERKOCHT


 "Chocoladevlokken Nostalgie: De Ruijter's 125 jaar. Vintage Blikjes uit 1985"

  • Vervaardiger: P. De Ruijter & Zn BV-Baarn 
  • Vervaardigingsdatum: 1985

Productbeschrijving
Set van twee vintage blikjes voor 125 jaar De Ruijter's Chocolade Vlokken Melk en Puur uit 1985. Deze blikjes zijn gemaakt door P. de Gruijter en zijn een ware nostalgische schat. Deze twee rechthoekige blikjes maken deel uit van een serie van zes stuks, waarvan deze twee exemplaren zeer gezocht zijn.

Deze twee blikjes, met een vervaardigingsdatum van 1985, werden gemaakt als verpakking voor chocoladevlokken en zijn voorzien van diverse afbeeldingen. Het crèmekleurige decor toont op twee zijden en het deksel een wapenschild met leeuwen, terwijl twee zijkanten onder andere enkele kinderfiguren toont in een zomers tafereel en een winters landschap, omringd door versieringen. De tekst vermeldt trots: "P. de Ruijter & Zn BV Baarn 150 gram; chocolade vlokken melk en puur."

Eind 1974 besloot men in te haken op het verlangen naar ‘de goede oude tijd’. De Gestampte Muisjes® werden tijdelijk weer verpakt in hun bekende, ronde, gele blik. Het werd een groot succes. De blikjes vlogen de winkels uit. Toch werd dit daverende succes nog overtroffen. In 1980 werd bekend gemaakt dat prinses Beatrix haar moeder koningin Juliana zou opvolgen. Dit feest zou plaatsvinden op 30 april 1980. Er werd een blikje ontworpen met daarop koningin Beatrix en koningin Juliana. Er werden enorme hoeveelheden oranjehagel gemaakt. Ook tijdens het 125 jarig bestaan van de Ruijter werden en weer nostalgische blikjes uitgebracht, nu voor chocoladevlokken.

Conditie
De conditie van deze oude blikjes is goed, met normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, zoals te zien is op de bijgevoegde foto's.

Afmetingen
De afmetingen zijn compact: 13 cm hoog, 7 cm lang en 7 cm breed.


De Ruijter
De geschiedenis van De Ruijter gaat terug tot 1860, toen Cornelis Rutgerus De Ruijter een banketbakkerszaak opende in Baarn. De oorsprong lag in de productie en verkoop van geboortemuisjes, een traditie die evolueerde naar de beroemde Gestampte Muisjes. Met de slagzin 'De Ruijter, de broodversierder sinds 1860' heeft het bedrijf zijn stempel gedrukt op de Nederlandse ontbijttafel. De roze en witte muisjes, oorspronkelijk geschreven als 'rose muisjes', verwijzen naar de tijd van de eerste productie, waarbij 'roze' met een 's' werd geschreven.

(Geraadpleegde bron(nen) website De Ruijter - Wikipedia)

TAGS
Vintage chocoladeblikjes. De Ruijter chocoladevlokken. Chocoladevlokken uit 1974. Nostalgische chocoladeverpakking. Verzamelobjecten chocoladeblikjes. Nederlandse chocoladetraditie. Historische chocoladeverpakking. De Ruijter's 125-jarig jubileum.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van twee blikjes 125 jaar de Ruijter chocoladevlokken melk en puur

Onderwerp / Thema
De Ruijter - chocoladevlokken - productverpakking - melk - puur - blikjes - vintage

Decoratie
Kinderen - winter - zomer - wapenschild

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - beige - meerkleurig

Uitgever
Koninklijke De Ruijter

Vervaardiger
P. De Ruijter & Zn BV-Baarn

Merk
De Ruijter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Set van twee - uit een serie van zes - losse oversluitdeksels

Tijdperk
1985

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
13,00 cm

Lengte
7,00 cm

Breedte
7,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel