Artikel 148 van 676

Verkade's Historisch Beschuitblik: Een Tijdloos Meesterwerk met wilde bloemen (1950-1980)

Artikelnummer: BT-4727-24
€ 6,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Verkade's Historisch Beschuitblik: Een Tijdloos Meesterwerk met wilde bloemen (1950-1980)

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: Periode 1950-1980

Cilindrisch Geel Vintage Beschuitblik van Verkade met Gekleurde Bloemen: Een Historische Reis (1950-1980)

Productbeschrijving:
Ervaar de betoverende schoonheid van dit Verkade beschuitblik, een meesterwerk vervaardigd tussen 1950 en 1980 door de gerenommeerde Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. in Zaandam, Holland.

Het opvallende gele cilindrische blik, rijkelijk versierd met drie elegante rijen gekleurde bloemen en omringd door korenhalmen, eert niet alleen vakmanschap maar dient ook als tastbare herinnering aan Verkade's cruciale rol in de ontwikkeling van de Nederlandse voedselindustrie.

Geschiedenis begon in 1886, toen Ericus Gerhardus Verkade 'De Ruyter' oprichtte, een Stoombrood- en Beschuitfabriek aan de Zaan. Wat begon met brood en beschuit, groeide uit tot een culinair instituut dat in 1950 het predicaat 'Koninklijk' ontving.

Het Verkade beschuitblik, met zijn lichtgele achtergrond en gedetailleerde bloemen in rood, geel en blauw, overstijgt zijn functie als opslagcontainer. Het is een esthetisch meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het losse oversluitdeksel, met een rood bloemaccent, voegt een vleugje luxe toe aan dit verzamelobject.

Afmetingen en Conditie:
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 11 cm toont dit beschuitblik tekenen van een rijk verleden. Elk deukje en spoor van slijtage vertelt een verhaal uit een tijd waarin Verkade evolueerde van brood- en beschuitproducent tot een vernieuwer in koekjes en chocolade. De staat van deze beschuitbus is uitmuntend!

Dit Verkade beschuitblik is niet enkel een verzamelobject; het is een venster naar een tijd waarin de Nederlandse voedselindustrie zich ontwikkelde. Voor verzamelaars biedt het een zeldzame kans om een stukje Verkade-geschiedenis in handen te krijgen. Bekijk de bijgevoegde foto's om de staat en esthetiek van dit erfstuk te bewonderen.

Verrijk uw collectie met dit unieke Verkade beschuitblik, een samensmelting van geschiedenis, vakmanschap en esthetiek. Telkens wanneer u naar dit blik kijkt, maakt u een reis door de tijd en herleeft u de geuren en smaken van een voorbije culinaire revolutie. Bestel vandaag nog en maak dit stukje Verkade-geschiedenis het pronkstuk van uw verzameling!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Verkade Beschuitblik. Vintage Verkade Blik. Koninklijke Verkade Fabrieken. Historisch Cilindrisch Blik. Verzamelobject Beschuitverpakking. Vintage Cilindrisch Blik. Verkade Kunstwerk 1950-1980. Zaandam Culinair Erfgoed. Beschuitblik met Bloemen.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Verkade's Historisch Beschuitblik. Een opvallend cilindrisch vintage blik, rijkelijk versierd met gekleurde bloemen. Vervaardigd tussen 1950 en 1980 door Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. in Zaandam. Een waardevol verzamelobject.

Onderwerp / Thema
Beschuitverpakking. Vintage Cilindrisch Blik. Verkade Geschiedenis. Koninklijke Verkade Fabrieken. Culinair Erfgoed. Nederlandse Voedselindustrie. Kunstzinnig Beschuitblik. Verzamelobject Bloemendecor. Zaandam Ambacht. Vintage Voedselverpakking.

Decoratie
Dit Verkade's Historisch Beschuitblik is cilindrisch en opvallend geel, met een decoratie van elegante gekleurde bloemen en korenhalmen.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - rood - groen - grijs

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam-Holland

Merk
Koninklijke Verkade

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
21,00 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel