VERKOCHT

Artikel 147 van 676

Antieke Ringers Chocolade Bonbontrommel - Een Historisch Meesterwerk (1919/1920)

Artikelnummer: BT-4728-24

VERKOCHT


Antieke Ringers Chocolade Bonbontrommel - Een Historisch Meesterwerk (1919/1920)

  • Gemaakt door: Ringers
  • Fabricagedatum: 1919/1920

Productomschrijving:
Deze rechthoekige trommel, met een indrukwekkende reliëfafbeelding van een middeleeuwse herberg, is een tijdloos meesterwerk dat de hoogwaardige traditie van Ringers weerspiegelt. Met afmetingen van 7.0 cm in hoogte, 12.5 cm in lengte en 9.5 cm in breedte, straalt dit stuk de aandacht voor detail uit waar Ringers bekend om staat. Het is niet zomaar een container; het is een venster naar het verleden, een tastbare herinnering aan de gloriedagen van het Ringers chocolade-ambacht.

Conditie:
Dit blik verkeert in goede staat met gebruikerssporen en aan leeftijd gerelateerde slijtage. De bijgevoegde foto's maken integraal deel uit van de beschrijving.

Afmetingen:

  • Hoogte: 7.0 cm
  • Lengte: 12.5 cm
  • Breedte: 9.5 cm

Over Ringers:
Ringers, een vooraanstaande fabrikant van luxe cacao- en chocolade-artikelen, floreerde van 1905 tot 1972 met vestigingen in Alkmaar en Rotterdam.

De Ringers chocolade- en bonbonfabriek werd opgericht in 1905 door Hendrik ('Henk') Ringers (27 april 1880 - 25 maart 1975), zoon van een aannemer en broer van de latere minister Johan Ringers, die later commissaris werd bij het bedrijf.

Hendrik voltooide zijn opleiding bij banketbakkers in Amsterdam (1901) en bij de beroemde 'Cailler' chocoladefabriek in Vevey, Zwitserland, evenals in Parijs. Geïnspireerd door Zwitserse chocolade ambieerde hij het starten van zijn eigen fabriek in Nederland en het evenaren van de kwaliteit. In 1905 opende hij de 'Chocolade- en Bonbonfabriek' in Alkmaar, waar hij hoogwaardige chocolade produceerde, beginnend vanaf de cacaoboon.

Dankzij steun en financiële hulp van zijn familie groeide de fabriek snel, en Ringers chocola kreeg al snel een uitstekende reputatie. De moderne faciliteit produceerde niet alleen chocola en bonbons, maar ook cacaoboter en cacaopoeder.

Ringers stond bekend om zijn kwaliteit en bracht, net als Verkade, verzamelalbums uit die gevuld konden worden met plaatjes die bij de producten werden geleverd. Het bedrijf stond synoniem voor innovatie en moderniteit in de Europese chocolade-industrie.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Ringers Chocolade. Bonbontrommel. Historisch Meesterwerk. Chocolade-ambacht. Hendrik Ringers. Alkmaar. Luxe Chocolade. Vintage Chocoladeblik. Cacaoboon. Chocoladefabriek Nederland.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
De Ringers Chocolade Bonbontrommel uit 1919/1920 is een tijdloos meesterwerk met een reliëfafbeelding van een middeleeuwse herberg. Dit nostalgische blik, in goede staat met gebruikerssporen, herinnert aan de gloriejaren van Ringers chocolade-ambacht.

Onderwerp / Thema
Chocolade-erfgoed. Vintage chocoladeverpakking. Ambachtelijke chocoladeproductie. Historische chocoladetrommel. Nostalgisch cacaoproduct. Ringers chocoladefabriek. Erfgoed van Ringers. Vintage cacaocontainer.

Decoratie
De Ringers Chocolade Bonbontrommel is versierd met een indrukwekkende reliëfafbeelding van een middeleeuwse herberg. Deze decoratie geeft het rechthoekige blik een tijdloze en karakteristieke uitstraling.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blik - metaal

Uitgever
Ringers

Vervaardiger
Wed. J. Bekkers, Dordrecht

Merk
Ringers

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1919 - 1920

Kwaliteit
Antiek met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
12,50 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel