VERKOCHT

Artikel 118 van 646

Van Dungen Jamaica Rumbonen Blik - Vintage uit 1993

Artikelnummer: BT-4726-24

VERKOCHT


Van Dungen Jamaica Rumbonen Blik - Vintage uit 1993

  • Vervaardiger: N.V. Cacao- en Chocoladefabriek J.A. van den Dungen
  • Vervaardigingsdatum: 1993

Beschrijving van het Product:
Ervaar de tijdloze allure van het vintage Van Dungen Jamaica Rumbonen Blik, een kunstwerk uit 1993 dat de rijke historie van de N.V. Cacao- en Chocoladefabriek J.A. van den Dungen weerspiegelt. Het rechthoekige blik, met een uniek ontwerp, ademt nostalgie uit en vertelt het verhaal van een stuk chocolade-erfgoed dat teruggaat tot 1813.

Dit visueel aantrekkelijke blik, vervaardigd door Van Dungen, kenmerkt zich door een blauwe achtergrond met elegante witte sierletters die de naam "Van Dungen Jamaica Rumbonen" verfraaien. Het losse oversluitdeksel toont een intrigerende afbeelding van een man met een vat rum, een ezel tussen palmbomen, en een schilderachtig zeilschip op de achtergrond. De decoratie straalt de warmte en exotische ambiance van Jamaica uit.

Afmetingen en Conditie:
Met een hoogte van 6.5 cm, lengte van 17.5 cm en breedte van 12.5 cm, is dit vintage blik een tastbare herinnering aan een vervlogen tijdperk. Het vertoont karakteristieke sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, wat bijdraagt aan de authentieke vintage uitstraling die verzamelaars waarderen.

Bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerd overzicht van de staat van het blik en vormen een integraal onderdeel van de beschrijving. Deze beelden vangen de essentie van het product en voegen een extra dimensie toe aan het verhaal dat het te vertellen heeft.

Achtergrond:
Dit stijlvolle blik draagt de nalatenschap van de N.V. Cacao- en Chocoladefabriek J.A. van den Dungen, opgericht in 1813 in de Broerstraat. Onder leiding van visionair Paul van den Dungen groeide het bedrijf uit tot een chocoladefabriek aan de Groenestraat, met zijn hoogtepunt in de jaren dertig, met ongeveer 200 werknemers. Na een productiestop tijdens de Tweede Wereldoorlog herstelde het bedrijf en richtte het zich na 1972 op export naar Amerika.

Dit blik is niet alleen een tastbaar stuk geschiedenis maar ook een eerbetoon aan de specialiteiten van Van Dungen, waaronder de befaamde Jamaicaanse rumbonen. Met zijn kenmerkende verpakking, voorzien van een Jamaicaan en een volgepakte ezel, wist deze delicatesse zijn weg te vinden naar het hart van chocoladeliefhebbers. De productie werd later overgenomen door Donkers B.V. in Dieren.

Ervaar de magie van het verleden met dit vintage Van Dungen Jamaica Rumbonen Blik - een uniek erfgoedstuk dat een tijdloos verhaal vertelt en een must-have is voor verzamelaars die op zoek zijn naar een fraai, strak blik.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Van Dungen. Jamaica Rumbonen. Vintage Chocoladeblik. N.V. Cacao- en Chocoladefabriek. Kunstwerk uit 1993. Chocolade-erfgoed. Nostalgisch Chocoladeblik. Donkers B.V. Dieren. Collectible Chocoladeverpakking. Historisch Chocoladebedrijf.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rechthoekige trommel met een afbeelding van een man met een vat rum en een ezel tussen palmbomen met op de achtergrond een zeilschip voor "Jamaica" rumbonen van Van Dungen 1993

Onderwerp / Thema
Vintage chocoladeverpakking. Historisch chocolade-erfgoed. N.V. Cacao- en Chocoladefabriek. Kunstzinnige chocoladeblikken. Jamaicaanse rumbonen. Chocolade geschiedenis. Verzamelobject chocolade. Ambachtelijke chocoladeproductie. Donkers B.V. Dieren

Decoratie
Het blik heeft witte letters op blauw met een afbeelding van een man, vat rum, ezel en zeilschip - een visueel aantrekkelijk kunstwerk met Jamaicaanse sfeer.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - geel - rood - groen

Uitgever
N.V. Cacao- en Chocoladefabriek J.A. van den Dungen

Vervaardiger
Donkers B.V. Dieren

Fabrikant
van Dungen

Merk
van Dungen Jamaica Bonen

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1993

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,50 cm

Lengte
17,50 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel