Artikel 118 van 593

"Stratego: Een Tijdloos Strategisch Meesterwerk uit 1987 van Koninklijke Hausemann en Hötte N.V."

Artikelnummer: SP-4669-24
€ 24,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Stratego: Een Tijdloos Strategisch Meesterwerk uit 1987 van Koninklijke Hausemann en Hötte N.V."

  • Vervaardiger: Jumbo spellen (Koninklijke Hausemann en Hötte N.V.)
  • Vervaardigingsdatum: 1987

Productbeschrijving:
Strategische bordspel van Koninklijke Hausemann en Hötte N.V., met een productiedatum uit 1987. In dit spel plaats elke speler zorgvuldig zijn leger op het bord, waarbij de identiteit van de pionnen geheim blijft. Het doel? Verover het vaandel van je tegenstander door gebruik te maken van deductie en bluf.

Dit is niet zomaar een spel; het is een meeslepende strijd waarbij je niet alleen je eigen zetten plant, maar ook je tegenstander probeert te ontmaskeren. Het spel heeft een rijke geschiedenis, met de eerste edities die in Amerika verschenen in 1943. Sinds 1961 is het in handen van MB en is het in Europa al tientallen jaren een favoriet dankzij Jumbo.

De volledig gerestylede doos biedt nu een ruim speelscherm, inclusief overzichtelijke spelregels. Neem deel aan echte toernooien in de Benelux, georganiseerd door een Nederlandse vereniging. Dit strategische meesterwerk belichaamt de categorieën Deductie, Oorlog en Bluf en is beschikbaar met een handleiding in verschillende talen, waaronder Nederlands, Frans, Duits, Engels, Zweeds, Deens en Italiaans.

Afmetingen en conditie:
Met afmetingen van 4 cm hoog, 44,5 cm lang en 23,5 cm breed, is de doos indrukwekkend en goed bewaard gebleven in een mooie vintage staat, met slechts minimale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage. Bekijk de bijgevoegde foto's voor een volledig beeld van deze unieke editie en voeg dit tijdloze strategische spel toe aan je collectie voor urenlang speelplezier.


Stratego is een Nederlands bordspel bedacht in 1947 door Jacques Johan Mogendorff. Het doel is de vlag van je tegenstander te veroveren terwijl je je eigen vlag beschermt.

Het spel speelt zich af op een 10x10 bord waar spelers aan tegenovergestelde zijden staan. Beide hebben een leger van 40 stukken met verschillende rangen, zoals maarschalk, generaal, enzovoort.

Voorafgaand aan het spel plaatsen spelers hun stukken strategisch om hun vlag te beschermen. Beweging en aanvallen worden bepaald door de rang van de stukken, waarbij hogere rangen lagere rangen verslaan.

Sommige stukken, zoals bommen en verkenners, hebben speciale eigenschappen. Het doel is eenvoudig: verover de vlag van je tegenstander door slimme zetten en aanvallen.

Stratego vereist strategisch denken, geheugen en voorspellend vermogen. Met verschillende varianten is het wereldwijd populair, geschikt voor zowel casual als strategische spelers.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Stratego bordspel. Jumbo Stratego. Nederlandse bordspellen. Bordspel geschiedenis. Spelontwerper Jacques Johan Mogendorff. Klassiek bordspel. Tactische bordspellen. Oorsprong van Stratego. Populaire bordspellen.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Stratego is een tactisch bordspel waar twee spelers elkaars leger proberen te verslaan en de vlag te veroveren door slimme strategieën. Het staat bekend om zijn wereldwijde populariteit als een klassiek bordspel.

Onderwerp / Thema
Stratego bordspel. Tactisch spel. Bordspel strategie. Klassiek spel. Militair thema. Bordspeloorlog. Spelontwerper Jacques Johan Mogendorff. Jumbo uitgegeven. Wereldwijd populair. Stratego geschiedenis.

Categorie
Vintage spelen

Kleur
Rood - blauw - meerkleurig

Aantal spelers
Minimaal 2 spelers - maximaal 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 jaar en ouder

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig te leren

Taal van spelregels
Nederlands, Frans, Duits, Engels,Zweeds, Deens, Italiaans

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Jacques Johan Mogendorff

Uitgever
Jumbo (Hausemann & Hotte)

Vervaardiger
Hausemann & Hotte

Merk
Jumbo spelen

Materiaal
Karton - papier - plastic

Bijzonderheden
Volledig gerestylde doos

Tijdperk
1987

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
44,50 cm

Breedte
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel