VERKOCHT

Artikel 117 van 593

"Le Lapin: De Tijdloze Schoonheid van HEMA's Vintage Fluitketel Ontwerp uit 1990"

Artikelnummer: CU-4670-24

VERKOCHT


"Le Lapin: De Tijdloze Schoonheid van HEMA's Vintage Fluitketel Ontwerp uit 1990"

  • Vervaardiger: HEMA
  • Designer: Nikolai Carels
  • Vervaardigingsdatum: 1990

Productbeschrijving:
De Le Lapin vintage fluitketel, winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd in 1990, is een uniek staaltje design. Gemaakt door HEMA en ontworpen door Nikolai Carels in 1991, kenmerkt deze prijswinnende fluitketel zich door een innovatief afsluitmechanisme.

Met de naam 'Le Lapin', doet het design van de fluitketel inderdaad denken aan een konijn, met de dop als een flapoor boven het lichaam uitstekend. Boven op het reservoir rust een hoog, gebogen houten handvat, wat qua materiaal en kleur een verwijzing is naar het konijn en de natuur. De langgerekte verschuifbare fluit is gemaakt van kunststof, heeft aan het eind een blauw rondje en onderaan een rond gat waardoor stoom kan ontsnappen.

Deze designklassieker, bekend als "Le Lapin" ("Het Konijn"), is het winnende ontwerp van de HEMA ontwerpwedstrijd in 1990 en werd als eerste ook daadwerkelijk in productie genomen. Nikolai Carels, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op Industrieel Design, staat achter dit ontwerp.

Sinds 1985 organiseert HEMA jaarlijks een ontwerpwedstrijd voor studenten, met de fluitketel Le Lapin als meest bekende winnaar uit 1990. Deze ketel wordt al sinds 1991 verkocht in HEMA-winkels.

Conditie:
Deze vintage fluitketel verkeert in goede staat met normale sporen van gebruik en slijtage door de jaren heen. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving

Afmetingen:

  • Totaalhoogte: 19 cm
  • Diameter: 18 cm

De vierde HEMA ontwerpwedstrijd bracht een van de bekendste fluitketels van Nederland voort: Le Lapin, ook wel bekend als de konijnenfluitketel. Gemaakt van roestvrij staal met een houten handgreep en een sandwichbodem, is deze ketel voorzien van een speciale legering geschikt voor inductiekoken. De inhoud bedraagt 1,75 liter.

Het ontwerp van Nikolai Carels uit 1989-1990 wordt nog steeds hoog gewaardeerd als een opmerkelijk HEMA-product. Carels, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Industrieel Design, heeft met zijn ontwerp een blijvende indruk achtergelaten.

Industriële vormgeving, ook bekend als industrieel (product) ontwerp of design, omvat het ontwerpen van producten die op grote schaal worden geproduceerd. Voorbeelden hiervan zijn stofzuigers, koffiezetapparaten, rollators, laptoptassen en bureaustoelen.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
HEMA ontwerpwedstrijd. Nikolai Carels. Vintage fluitketel. Designklassieker. Innovatief afsluitmechanisme. Houten handvat. Kunststof fluit. Prijswinnaar 1990. Industrieel design. Gerrit Rietveld Academie. Vintage staat. Roestvrij staal. Inductiekoken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Le Lapin vintage fluitketel is een uniek ontwerp. Winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd in 1990. Gemaakt door HEMA en ontworpen door Nikolai Carels. Het opvallende design, geïnspireerd door een konijn, heeft een innovatief afsluitmechanisme.

Onderwerp / Thema
Designklassieker. HEMA ontwerpwedstrijd. Nikolai Carels. Innovatieve fluitketel. Konijnvormig ontwerp. Industrieel design. Gerrit Rietveld Academie. HEMA collectibles. Tijdloos design. HEMA design.

Categorie
Curiosa

Kleur
Bruin hout - metaal - zwart - blauw

Auteur(s)
Nikolaï Carels

Uitgever
Hema

Fabrikant
HEMA

Ontwerper
Nikolaï Carels

Merk
Le Lapin - Hema

Materiaal
Metaal - hout - kunststof

Bijzonderheden
Winnaar HEMA ontwerpwedstrijd 1990

Tijdperk
1989 - 1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
19,00 cm

Diameter
18,00 cm

Inhoud
1,75 liter.

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel