VERKOCHT

Artikel 119 van 593

RISK, het wereldveroverende vintage spel van Parker Brothers uit 1992!

Artikelnummer: SP-4668-24

VERKOCHT


RISK, het wereldveroverende vintage spel van Parker Brothers uit 1992!

  • Uitgever: Parker Brothers
  • Jaar van uitgifte: 1992

Productbeschrijving:
Risk is al decennialang een geliefde klassieker onder de strategiespellen en staat wereldwijd bekend als een van de meest gespeelde bordspellen. De editie die wij aanbieden, dateert uit 1992 en heeft unieke kenmerken zoals een kanon op het bord en driehoekige speelstukken.

Stap in de wereld van Risk en ga de uitdaging aan om de wereld te veroveren! Bij de start van het spel ontvang je een geheime opdracht. De eerste speler die zijn opdracht voltooit, wint. Maar pas op, je kent elkaars opdrachten niet en onverwachte intriges kunnen op elk moment plaatsvinden. Het spel komt het best tot zijn recht met 5 of 6 spelers, en biedt een boeiende en langdurige speelervaring.

Bij dit prachtige vintage exemplaar ontvang je een Nederlandse handleiding met gedetailleerde spelregels. Het spel is vele malen onderscheiden als spel van he jaar, wat het nog specialer maakt.

Conditie:
De conditie van het spel is vintage, maar met minimalet sporen van gebruik en slijtage gerelateerd aan de leeftijd. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen:
Het formaat van de doos is handzaam, met een hoogte van 4 cm, lengte van 51 cm en breedte van 26 cm.


Risk is niet zomaar een spel; het vertegenwoordigt een rijke geschiedenis van strategische bordspellen. Het werd bedacht in 1957 door de Franse Oscarwinnaar Albert Lamorisse en vormt de basis voor vele versies en varianten. De naam "RISK" zou zijn afgeleid van de voornamen van de kleinkinderen van een verkoper bij Parker Brothers.

Sinds de eerste versie in 1959 hebben de regels van Risk zich geëvolueerd, met elke nieuwe editie die unieke elementen toevoegt. Van opdrachten tot veranderingen in startaantallen legers, elke versie heeft zijn eigen charme en speelwijze. Met dit vintage exemplaar haal je niet alleen een stukje geschiedenis in huis, maar ook een wereld vol strategisch speelplezier. Neem de uitdaging aan en ontdek de wereld van Risk!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Bordspel. Vintage Risk. Parker Brothers. Risk 1992. Strategisch spel. Klassiek bordspel. Wereldveroverend spel. Oorlogsspel. Unieke Risk editie. Handleiding bordspel. Bordspel geschiedenis. Collector's item. Albert Lamorisse. Gezelschapsspel.

Land van herkomst
Made in Ireland, Nederlandse uitvoering!

Soort object
Risk, een vintage bordspel uit 1992 van Parker Brothers, biedt spelers een wereldveroverende uitdaging. Deze strategische klassieker belooft urenlang boeiend speelplezier voor 5 tot 6 spelers, met een prachtige vintage uitstraling en inclusief handleiding

Onderwerp / Thema
Bordspel. Strategisch spel. Vintage spel. Risk 1992. Parker Brothers. Klassieke bordspellen. Risk strategie. Historisch bordspel. Gezelschapsspel. Retro bordspel. Driehoekige speelstukken.

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig - rood - roze - zwart - geel - blauw - groen

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 6

Leeftijd
Vanaf 13 à 15 jaar

Moeilijkheidsgraad
Moeilijker

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
Heel lang

Auteur(s)
Lamorisse Albert

Uitgever
Parker Brothers

Vervaardiger
Parker

Merk
Parker

Materiaal
Papier - karton - plastic

Bijzonderheden
Een van de betere versies van het spel

Tijdperk
1992

Kwaliteit
Spel verkeert in een goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
51,00 cm

Breedte
26,00 cm

Inhoud
Compleet met spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel