VERKOCHT

Artikel 207 van 677

"Verkade's Historisch Beschuitblik: Een Tijdloos Meesterwerk (1950-1980)"

Artikelnummer: BT-4667-24

VERKOCHT


"Verkade's Historisch Beschuitblik: Een Tijdloos Meesterwerk (1950-1980)"

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: periode 1950- 1980

Cilindrisch Geel Vintage Beschuitblik van Verkade met Gekleurde Bloemen: Een Historische Reis (1950-1980)

Productbeschrijving:
Ervaar de betoverende schoonheid van dit prachtige Verkade beschuitblik, een meesterwerk dat tussen 1950 en 1980 werd vervaardigd door de befaamde Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. in Zaandam, Holland.

Het opvallende gele cilindrische blik, versierd met drie elegante rijen gekleurde bloemen en omringd door korenhalmen, is niet alleen een eerbetoon aan vakmanschap, maar ook een tastbare herinnering aan Verkade's cruciale rol in de ontwikkeling van de Nederlandse voedselindustrie.

De geschiedenis begint in 1886, toen Ericus Gerhardus Verkade 'De Ruyter' oprichtte, een Stoombrood- en Beschuitfabriek aan de Zaan. Wat aanvankelijk begon met brood en beschuit, groeide uit tot een culinair instituut dat in 1950 het predicaat 'Koninklijk' ontving.

Het Verkade beschuitblik, met zijn lichtgele achtergrond en gedetailleerde bloemen in rood, geel en blauw, is meer dan een eenvoudige opslagcontainer. Het is een esthetisch meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het losse oversluitdeksel, voorzien van een rode bloemaccent, voegt een vleugje luxe toe aan dit verzamelobject.

Afmetingen en Conditie:
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 11 cm vertoont dit beschuitblik tekenen van een rijk verleden. Elk deukje en spoor van slijtage vertelt een verhaal uit een tijd waarin Verkade evolueerde van brood- en beschuitproducent tot een vernieuwer in koekjes en chocolade. De staat van deze beschuitbus is uitmuntend!


Dit Verkade beschuitblik is niet zomaar een verzamelobject; het is een venster naar een tijd waarin de Nederlandse voedselindustrie zich ontwikkelde. Voor verzamelaars biedt het een zeldzame kans om een stukje Verkade-geschiedenis in handen te krijgen. Bekijk de bijgevoegde foto's om de staat en esthetiek van dit erfstuk te bewonderen.

Verrijk uw collectie met dit unieke Verkade beschuitblik, een samensmelting van geschiedenis, vakmanschap en esthetiek. Telkens wanneer u naar dit blik kijkt, maakt u een reis door de tijd en herleeft u de geuren en smaken van een voorbije culinaire revolutie. Bestel vandaag nog en maak dit stukje Verkade-geschiedenis het pronkstuk van uw verzameling!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Verkade Beschuitblik. Vintage Voedselindustrie. Koninklijke Verkade Fabrieken. Culinaire Geschiedenis. Historisch Verkade Collectible. Cilindrisch Geel Blik. Gekleurde Bloemen Design. Koninklijke Erkenning 1950. Verkade's Evolutie. Erfstuk Verzamelobject.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit Verkade beschuitblik is een vintage, cilindrische opslagcontainer met een opvallend geel design en gekleurde bloemen, vervaardigd tussen 1950 en 1980 door de Koninklijke Verkade Fabrieken N.V.

Onderwerp / Thema
Vintage Verkade. Beschuitblik. Nederlandse Voedselindustrie. Koninklijke Verkade Fabrieken. Historisch Cilindrisch Blik. Culinaire Geschiedenis. Vintage Opslagcontainer. Gekleurde Bloemendesign. Verkade Collectible. Nederlandse Erfgoed.

Decoratie
Gestileerde veldbloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - rood - groen - grijs

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam-Holland

Merk
Verkade

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel