VERKOCHT

Artikel 248 van 1128

"Smaakvol Verleden: Het Ovale Vintage Soepblik van Knorr uit de Jaren 80"

Artikelnummer: BT-4618-23

VERKOCHT


"Smaakvol Verleden: Het Ovale Vintage Soepblik van Knorr uit de Jaren 80"

  • Vervaardiger: Knorr - Unilever
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Productbeschrijving:
Dit ovale vintage soepblik van Knorr uit de jaren 80 draagt de slogan "Met Knorr krijg je de smaak te pakken". Geproduceerd door Knorr - Unilever, is dit prachtige bewaarblik voor gedroogde soepen voorzien van afgeschuinde hoeken en een los oversluitdeksel.

Het blik is rijkelijk gedecoreerd met nostalgische afbeeldingen, waaronder een oude kruidenierszaak en een klassieke T-Ford met Maizena reclame. De korte kanten zijn versierd met diverse Knorr producten, en beide zijden hebben een kader met de vertrouwde tekst: "Met Knorr krijg je de smaak te pakken".

Conditie:
Voor verzamelaars is dit blik een bijzonder fraai exemplaar, hoewel het wel tekenen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage vertoont. De donkerdere kleur van het deksel en de lichtere kleur van de doos suggereert dat het blik wellicht wat zonlicht heeft gezien.

Afmetingen:

  • Hoogte: 14 cm
  • Lengte: 17,5 cm
  • Breedte: 12 cm

Knorr, oorspronkelijk opgericht in 1838 door Carl Heinrich Knorr, maakt nu deel uit van Unilever en is het grootste individuele merk in hun assortiment. De oorsprong van Knorr ligt in het experimenteren met het drogen van voedsel, wat resulteerde in een uitgebreid assortiment, van droge soepmixen en bouillonblokjes tot sauzen en ingrediënten voor internationale gerechten.

Terwijl dit blik ons herinnert aan het rijke verleden van Knorr, werpt het ook een blik op de geschiedenis van koloniale waren, waarbij producten uit voormalige koloniën zoals koffie, thee, cacao en specerijen centraal stonden. Hoewel de term "koloniale waren" is vervaagd, blijven de herinneringen aan deze handel voortleven in oude panden, opschriften en literaire werken.

TAGS
Vintage Knorr blik. Jaren 80 soepblik. Knorr Unilever. Nostalgische blikdecoratie. Gedroogde soepen bewaarblik. Verzamelobject Knorr. Carl Heinrich Knorr. Oude kruidenierszaak. Maizena reclame T-Ford. Verzamelaarsitem. Knorr geschiedenis. Droge soepmixen.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik voor gedroogde soepen van Knorr

Onderwerp / Thema
Knorr - soep - koloniale waren - productverpakking - droge soepen

Decoratie
Interieur oude kruidenierszaak - klassieke wagen met opschrift Maizena

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Carl Heinrich Knorr

Vervaardiger
Knorr Unilever

Merk
Knorr

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Ovale vorm met afgeschuinde hoeken - los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
14,00 cm

Lengte
17,50 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel