Artikel 3 van 16

"Een mooi stukje geschiedenis: Antieke Barthel benzinebrander uit de jaren 30"

Artikelnummer: BR-4599-23
€ 29,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Een mooi stukje geschiedenis: Antieke Barthel benzinebrander uit de jaren 30"

  • Vervaardiger: Barthel
  • Vervaardigingsdatum: 1930

Productbeschrijving
Zie de onmiskenbare charme van deze antieke Barthel brander, vervaardigd uit een combinatie van messing en ijzer. Deze brander vindt zijn oorsprong in het Duitsland van de jaren 30. Dit prachtige industriële vintage stuk verkeert in een brocante staat van gebruik, wat bijdraagt aan zijn decoratieve uitstraling. Het originele metalen label op het handvat, met de vermelding "Barthel 0296 Benzin - Benzine", getuigt van zijn authentieke oorsprong, en de zijkant is trots gemarkeerd met het eenvoudige "Barthel".

Oorspronkelijk ontworpen om te werken op benzine of petroleum, wordt het ook wel liefkozend een petroleumbrander genoemd. Deze voorloper van de moderne gasbrander diende voornamelijk voor soldeerwerkzaamheden en blijft een prachtig decoratief object, perfect voor het verrijken van een man cave of elke verzameling.

Een Barthel benzinebrander is meer dan alleen een decoratief verzamelstuk; het is een tastbaar stuk geschiedenis. In de jaren 30-50 van de vorige eeuw was dit type brander een veelgevraagd item, vooral in de metaalindustrie.

De antieke soldeerbrander, zoals deze Barthel variant, was onmisbaar voor het verbinden van metalen door middel van het solderen. Dit proces betrof het samensmelten van twee stukken metaal met behulp van een smeltbare legering, zoals tin of lood. De regelbare branderdop gaf de gebruiker volledige controle over de vlamtemperatuur, terwijl een speciale soldeerpunt of -naald werd gebruikt om de hitte te concentreren op de te solderen verbinding.

Deze antieke soldeerbranders waren van onschatbare waarde in diverse sectoren, van de metaalindustrie en machinebouw tot reparaties van gereedschappen en zelfs het vervaardigen van prachtige sieraden. Loodgieters en elektriciens maakten ook dankbaar gebruik van deze branders om leidingen en draden op een vakkundige wijze met elkaar te verbinden. Ontdek het verleden met deze unieke Barthel benzinebrander en voeg een vleugje geschiedenis toe aan uw leefruimte.

Afmetingen
Met afmetingen van 19 cm in hoogte, 23 cm in lengte en een diameter van 8,5 cm, is deze verweerde koperen Barthel benzinebrander een waardevol stuk geschiedenis.

Conditie
Deze brander verkeert in een gebruikte staat met aan leeftijd gereolateerde sporen van slijtage. Zie de bijgevoegde foto's voor een goed beeld van de huidige conditie waarin hij verkeert.

TAGS
Antieke Barthel brander. Industrieel vintage. Decoratief verzamelstuk. Barthel 0296 Benzin - Benzine. Petroleumbrander. Soldeerwerkzaamheden. Man cave decor. Geschiedenis van soldeerbranders. Metaalindustrie. Solderen. Vintage metaalindustrieel erfgoed

Land/Plaats van herkomst
Duitsland

Soort object
Gasbrander - Petroleumbrander uit 1930

Onderwerp / Thema
Mancave - industrieel design - brander

Categorie
Brocante

Kleur
Zwart - koper

Vervaardiger
Barthel

Merk
Barthel

Materiaal
Koper - ijzer - metaal

Bijzonderheden
Uitermate geschikt als decoratief item in de Mancave

Tijdperk
1930

Kwaliteit
Sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage

Hoogte
19,00 cm

Lengte
23,00 cm

Breedte
8,50 cm

Diameter
8,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel