Artikel 4 van 16

"Vintage Crèmekleurige Emaille Broodtrommel uit de Jaren 1925-1950: Een Tijdloze Keukenklassieker"

Artikelnummer: BR-4541-23
€ 49,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage Crèmekleurige Emaille Broodtrommel uit de Jaren 1925-1950: Een Tijdloze Keukenklassieker"

  • Vervaardiger: onbekend
  • Vervaardigingsdatum: 1925 - 1950

Productbeschrijving
Prachtige en zeer nette crèmekleurige emaille broodtrommel. Met zijn elegante rechthoekige vorm, vervaardigd van geëmailleerd plaatstaal, ademt dit stuk geschiedenis de sfeer van 1925-1950 uit. De herkomst van deze broodtrommel blijft een mysterie, maar zijn schoonheid is onmiskenbaar.

Het lichtgebogen deksel, voorzien van een scharnierend metalen handvat, opent en sluit met een zachte beweging. Aan de voorkant is deze trommel uitgerust met een karakteristieke klipsluiting, die een vleugje nostalgie toevoegt aan elk keukeninterieur. Achterop zijn er charmante ventilatiegaatjes in een speelse ronde vorm.

Hoewel de originele merkstickers op het deksel zijn vervaagd door de tijd, waardoor het originele merk niet meer helemaal is te traceren, is deze broodtrommel nog steeds perfect voor het dagelijkse gebruik. Met voldoende ruimte voor meerdere broden of losse broodjes, voegt dit stuk niet alleen functionaliteit toe aan je keuken, maar ook een vleugje vintage flair.

Conditie
In een zeer nette staat, vertoont deze brocante emaille broodtrommel slechts de normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, wat zijn karakter en authenticiteit benadrukt. De bijgevoegde foto's geven een gedetailleerd beeld van de staat van dit tijdloze stuk.

Afmetingen

  • Hoogte: 16 cm
  • Lengte: 48 cm
  • Breedte: 24 cm

Voeg een vleugje geschiedenis en elegantie toe aan je keuken met deze prachtige brocante emaille broodtrommel. Een stukje verleden dat nog steeds straalt in het heden.


Brocante: Charmante Vondsten met Geschiedenis

Brocante is de kunst van het vinden en koesteren van charmante objecten die, hoewel ze niet helemaal de status van 'antiek' hebben bereikt, toch een verhaal van minstens 100 jaar met zich meedragen. Anders dan strikte antiekstukken, hoeven brocante vondsten niet in perfecte staat te verkeren. Juist hun doorleefde uiterlijk geeft ze een uniek karakter en een betoverende uitstraling.

Emaille: Duurzaamheid en Stijlvolle Bescherming

Emaille is een beschermende glaslaag die wordt aangebracht op metalen of aardewerken voorwerpen om ze te beschermen, te isoleren of te verfraaien.

Emaille heeft diverse praktische voordelen, waaronder een glad oppervlak dat hygiënisch is, uitzonderlijke hardheid, onbrandbaarheid en duurzaamheid. Bovendien is emaille bestand tegen chemische invloeden en verkleuring door UV-straling, wat resulteert in kleurvastheid. Het beschermt metalen tegen corrosie. Door toevoeging van gekleurde oxiden wordt emaille ook decoratief.

Verschillende metalen kunnen geëmailleerd worden, zoals koper, aluminium, roestvrij staal, gewoon staal, gietijzer, goud en zilver. Hoewel een emaillelaag minder flexibel is dan het onderliggende metaal, kan het bij ruwe behandeling barsten of zelfs afbrokkelen.

Traditioneel worden metalen oppervlakken van kooktoestellen, pannen en andere gebruiksvoorwerpen geëmailleerd, meestal in wit. Bij petroleumstellen en pannen werden ook andere kleuren gebruikt, zoals reseda groen, donkergroen, petrolblauw, zwart, rood, oranje gevlamd, mintgroen, crème en grijsgewolkt, hoewel sommige van deze stijlen inmiddels wat ouderwets zijn.

Emaille keukenartikelen omvatten onder andere zand-zeep-sodastellen, melkkokers, koffie- en theepotten, pannen, voorraadbussen, broodtrommels, lepelrekken, nestschalen, vergieten, petroleumstellen, zeepbakjes, maatbekers, blakers, lampetkannen, fluitketels, emmers en nog veel meer.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Emaille crémewitte broodtrommel

Onderwerp / Thema
Brocante - emaille - brood - opberger - keuken - kelder

Categorie
Brocante - bric-a-brac

Kleur
Crémewit - metaal

Uitgever
Onbekend

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend (vervaagde merkstickers)

Materiaal
Geëmailleerd plaatstaal - metaal

Bijzonderheden
Klipsluiting

Tijdperk
1925 - 1950

Kwaliteit
Nette brocante staat

Hoogte
16,00 cm

Lengte
48,00 cm

Breedte
24,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel