Artikel 2 van 17

"Nostalgische Confetti Tafelemaille Pan uit de Erfgoedcollectie van Diepenbrock en Reigers (DRU)"

Artikelnummer: BR-4620-23
€ 14,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Nostalgische Confetti Tafelemaille Pan uit de Erfgoedcollectie van Diepenbrock en Reigers (DRU)"

  • Fabrikant: Diepenbrock en Reigers (DRU)
  • Ontwerp: Willem Gilles
  • Fabricagedatum: 1955 - 1960

Productomschrijving
Verken de tijdloze pracht en ambachtelijke charme van deze Confetti Tafelemaille pan, een meesterstuk van vakmanschap en design uit het hart van Nederland. Met zijn unieke ronde vorm, fraai zwart geëmailleerde buitenkant en levendig Confetti stippenmotief, is deze pan niet slechts een keukenaccessoire, maar een kunstwerk dat geschiedenis en stijl harmonieus combineert.

Laat u fascineren door de levendige kleuren van de stippen: twee uitnodigende rode stippen en één sprankelende gele stip, zorgvuldig gerangschikt op de zwarte achtergrond voor een opvallend en vrolijk contrast. Het elegante rood van het deksel, met zijn vier concentrische banen, voegt een vleugje passie en verfijning toe aan deze culinaire schat.

Afmetingen
Met royale afmetingen, waaronder een hoogte van 11 cm (met deksel + knop 13,5 cm), lengte van 28 cm en diameter van 23,5 cm, biedt deze Confetti Tafelemaille pan voldoende ruimte om heerlijke maaltijden te bereiden en te serveren.

Terwijl u deze pan vasthoudt, ervaart u de erfenis van DRU, een van de oudste industriële bedrijven in Nederland, dat al sinds 1754 vakmanschap en expertise bundelt. De cultuur en geschiedenis van Ulft komen tot uiting in deze pan, zorgvuldig vervaardigd door Diepenbrock en Reigers (DRU) onder het meesterlijke ontwerp van Willem Gilles, die samen met Piet Zwart wordt beschouwd als een van de pioniers van de Nederlandse industriële vormgeving.

Het verhaal van DRU gaat verder dan louter productie. Het begon als een ijzerhut in 1754 en groeide uit tot een legendarisch merk met een rijke geschiedenis. De families Diepenbrock en Reigers hebben nieuw leven geblazen in de Ulftse hut en zo de naam DRU gecreëerd, synoniem aan kwaliteit en vakmanschap.

Conditie
Deze pan vertoont sporen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn lange geschiedenis, maar dit voegt slechts karakter toe aan dit unieke stuk. De bijgevoegde foto's geven u een nauwkeurig beeld van wat u kunt verwachten, zodat u met vertrouwen kunt genieten van de prachtige staat van deze vintage schat.

Voeg vandaag nog deze Confetti Tafelemaille pan toe aan uw collectie en geef uw keuken een vleugje artistieke flair en historische diepgang. Breng de rijke tradities van het Nederlandse ambacht en design naar uw huis en koester een stukje erfgoed elke keer dat u achter het fornuis staat. Deze vintage pan kan nog steeds worden gebruikt, maar is ook een prachtig decoratief stuk.

TAGS
Nostalgische pan. Tafelemaille. Diepenbrock en Reigers (DRU). Confetti stippenmotief. Vintage keukenaccessoire. Nederlandse ambacht en design. Willem Gilles ontwerp. DRU erfgoedcollectie. Industriële vormgeving. Erfgoed van Ulft. Ulftse hut geschiedenis

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Ronde zwart geëmailleerde pan van DRU met Confetti stippenmotief op zijkant, met rood deksel

Onderwerp / Thema
Pan - houder - keukengerei - uitrusting - voedsel bereiden - koken - huishouden - keuken

Decoratie
Confetti stippendecor

Categorie
Brocante - emaille

Kleur
Zwart - rood - geel - wit

Auteur(s)
Bernard Joseph Diepenbrock, Theodor Johannes en Bernard Johann Reigers

Uitgever
DRU

Vervaardiger
Diepenbrock en Reigers (DRU)

Fabrikant
Koninklijke Diepenbrock & Reigers N.V. Ulft

Ontwerper
Wim Gilles

Merk
DRU

Materiaal
Metaal - emaille

Bijzonderheden
Los deksel met greep (knop)

Tijdperk
1955 - 1965

Kwaliteit
Vintage , Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
11,00 cm (met deksel + knop 13,50 cm)

Lengte
28,00 cm

Diameter
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel