VERKOCHT

Artikel 245 van 1128

"Theetijd: vintage Douwe Egberts lepeldoosje uit 1954 - Een tijdloze schat voor theeliefhebbers!"

Artikelnummer: BT-4578-23

VERKOCHT


"Theetijd: vintage Douwe Egberts lepeldoosje uit 1954 - Een tijdloze schat voor theeliefhebbers!"

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1954

Productbeschrijving
Dit charmante vintage theelepeldoosje, vervaardigd door Douwe Egberts voor Pickwick thee in 1954, straalt een nostalgische sfeer uit. Het blikken doosje, bedoeld voor het bewaren van theelepeltjes, is een verzamelobject met een verhaal.

Beschrijving: Het langwerpige ovale blik, voorzien van een scharnierend oversluitdeksel met een uitstekende golfrand, is gedetailleerd versierd met afbeeldingen van zeilschepen, vissers en idyllische taferelen aan het water. Dit unieke doosje kon worden verkregen door zegeltjes te sparen bij de aankoop van Pickwick thee. Het scharnier, een omhangscharnier bestaande uit vijf kleinere scharnieren, maakt het deksel soepel te openen.

Het crèmekleurige deksel toont een pittoreske oude stad met torenspitsen, molens, een ophaalbrug en zeilschepen op het water. Aan de voorgrond sieren vissende figuren een begroeide oever. De goudkleurige rand en afbeeldingen van bomen op de korte zijden geven het doosje een elegante uitstraling. De binnenzijde is bekleed met rode stof, waarop een bruin-witte afbeelding te zien is.

Conditie:
Dit prachtige vintage lepeldoosje verkeert in een nette staat met slechts normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, zoals te zien is op de bijgevoegde foto's.

Formaat:

  • Hoogte: 4.8 cm
  • Lengte: 16.5 cm
  • Breedte: 6.5 cm

Over Douwe Egberts (DE): Douwe Egberts, een Nederlandse onderneming opgericht in 1753, staat bekend om de verwerking en handel van koffie, thee en andere levensmiddelen. In 1978 werd het bedrijf volledig overgenomen door het Amerikaanse Sara Lee, waarna het in 2012 als D.E. Master Blenders 1753 NV naar de beurs ging. In 2013 kwam het in handen van een Duitse investeerder.

Over Pickwick: Pickwick, een theemerk van Douwe Egberts, dateert uit 1937. De naam is geïnspireerd op Charles Dickens' boek "The Posthumous Papers of the Pickwick Club," voorgesteld door de vrouw van de toenmalige directeur. Voorafgaand aan Pickwick verkocht de firma merkloze thee vanaf 1753 in Joure.

TAGS
Vintage theedoosje. Douwe Egberts lepeldoosje. Pickwick thee memorabilia. Zeilschepen blikken doosje. Retro lepelopbergdoos. DE Master Blenders 1753. Pickwick theemerk. Douwe Egberts verzamelobjecten. Vintage reclameartikelen. Nederlands theeblik.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theelepeldoosje van Douwe Egberts voor Pickwick

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts koffie - Pickwick thee - theelepeldoosje - blik

Decoratie
Torenspitsen - molens - ophaalbrug - zeilschepen - bomen - visser - begroeide oever

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - goud - rood - groen

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf - stof

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - versiering aan binnenkant deksel - binnenkant afgewerkt met rode stof

Tijdperk
1954

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,80 cm

Lengte
16,50 cm

Breedte
6,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel