VERKOCHT

Artikel 246 van 1128

Maggi blikje voor bouillonblokjes

Artikelnummer: BT-4156-23

VERKOCHT


Maggi blikje voor bouillonblokjes

  • Vervaardiger: Maggi's Producten Mij. N.V. 
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Beschrijving
Hoog rechthoekig blik uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een gele ondergrond met rode details. Op het deksel de merknaam "Maggi". Het blik zelf is gesierd met een nostalgische afbeeldingen van het bekende Maggi meisje.

Conditie
Dit blik verkeert in een nette staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 16,5 cm
  • Lengte: 10 cm
  • Breedte: 10 cm

Maggi is een merk van kant-en-klare soep, bouillon, bouillonblokjes, ketchup, sauzen en noedels. Het merk is onderdeel van Nestlé.

Het merk Maggi werd in 1872 opgericht in Zwitserland door Julius Maggi. Hij wilde via het merk de arbeidersklasse voorzien van voedsel met hoge voedingswaarde. In 1886 ontwikkelde hij de eerste kant-en-klaar soepen waarvan het peulvruchtenpoeder naast smaakstoffen een belangrijk ingrediënt vormde. Datzelfde jaar lanceerde hij het Maggi-aroma in het bruine flesje met de lange hals. Dit product werd zo populair dat de kruidenplant lavas, die een soortgelijke geur heeft, in de volksmond Maggi-kruid ging heten, ook al is deze plant helemaal geen bestanddeel van het aroma. In 1897 richtte Julius Maggi het bedrijf Maggi GmbH op in de Duitse stad Singen. In 1908 volgde het eerste bouillonblokje, destijds “maggiblokje” genaamd.

In 1947 werd Maggi als merk overgenomen door Nestlé.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Maggi blik voor het bewaren van bouillonblokjes

Onderwerp / Thema
Maggi - blik - productverpakking - reclame - bouillonblokjes

Decoratie
Jong meisje met Maggi producten

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - rood - blauw - wit

Uitgever
Maggi's Producten Mij. N.V.

Merk
Maggi

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Nette gebruikte staat

Hoogte
16,50 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel