Artikel 5 van 17

"Nostalgische Pracht: deze Confetti Tafelemaille Pan uit het Erfgoed van DRU"

Artikelnummer: BR-4495-23
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Nostalgische Pracht: deze Confetti Tafelemaille Pan uit het Erfgoed van DRU"

  • Vervaardiger: Diepenbrock en Reigers (DRU)
  • Ontwerp: Willem Gilles.
  • Vervaardigingsdatum: 1955 - 1960

Productbeschrijving
Ontdek de tijdloze schoonheid en ambachtelijke charme van deze Confetti Tafelemaille pan, een meesterwerk van vakmanschap en design uit het hart van Nederland. Met zijn unieke ronde vorm, prachtig zwart geëmailleerde buitenkant en levendig Confetti stippenmotief is deze pan niet alleen een keukenaccessoire, maar ook een kunstwerk dat geschiedenis en stijl samenbrengt.

Laat u betoveren door de levendige kleuren van de stippen: twee verleidelijke rode stippen en één sprankelende gele stip, zorgvuldig gegroepeerd op de zwarte achtergrond, waardoor een opvallend en vrolijk contrast ontstaat. Het elegante rood van het deksel met zijn vier concentrische banen voegt een vleugje passie en verfijning toe aan deze culinaire schat.

Afmetingen
Met zijn ruime afmetingen, waaronder een hoogte van 7,5 cm (met deksel + knop 11,5 cm), lengte van 28 cm en diameter van 23,5 cm, biedt deze Confetti Tafelemaille pan je alle ruimte die je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden en te serveren.

Terwijl u deze pan in uw handen houdt, voelt u de erfenis van DRU, een van de oudste industriële bedrijven in Nederland, dat al sinds 1754 vakmanschap en expertise combineert. De cultuur en geschiedenis van Ulft komen tot leven in deze pan, die zorgvuldig vervaardigd is door Diepenbrock en Reigers (DRU) onder het meesterlijke ontwerp van Willem Gilles, die samen met Piet Zwart gezien wordt als een van de eerste grondleggers van de Nederlandse industriële vormgevers. 

Het verhaal van DRU gaat verder dan alleen productie. Het begon als een ijzerhut in 1754 en groeide uit tot een legendarisch merk met een rijke geschiedenis. De families Diepenbrock en Reigers hebben de Ulftse hut nieuw leven ingeblazen en daarmee de naam DRU gecreëerd, synoniem met kwaliteit en vakmanschap.

Conditie
Ja, deze pan heeft sporen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn lange geschiedenis, maar deze voegen alleen maar karakter toe aan dit unieke stuk. De bijgevoegde foto's laten u precies zien wat je kunt verwachten, zodat u met vertrouwen kunt genieten van de prachtige staat van deze vintage schat.

Voeg vandaag nog deze Confetti Tafelemaille pan toe aan uw collectie en geef uw keuken een vleugje artistieke flair en historische diepgang. Breng de rijke tradities van Nederlandse ambacht en design thuis en koester een stukje erfgoed elke keer dat u achter het fornuis staat. Deze in een vintage verkerende pan kan nog als pan gebruikt worden, maar natuurlijk ook voor de sier. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Ronde zwart geëmailleerde pan van DRU met Confetti stippenmotief op zijkant, met rood deksel

Onderwerp / Thema
Pan - houder - keukengerei - uitrusting - voedsel bereiden - koken - huishouden - keuken

Decoratie
Confetti stippendecor

Categorie
Brocante - emaille

Kleur
Zwart - rood - geel - wit

Uitgever
DRU

Vervaardiger
Diepenbrock en Reigers (DRU)

Fabrikant
Koninklijke Diepenbrock & Reigers N.V. Ulft

Ontwerper
Wim Gilles

Merk
DRU

Materiaal
Metaal - emaille

Bijzonderheden
Los deksel met greep (knop)

Tijdperk
1955 - 1965

Kwaliteit
Vintage , Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,50 cm (met deksel + knop 11,50 cm)

Lengte
28,00 cm

Diameter
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel