Artikel 196 van 545

Verblifa Vintage Beschuitbussen Set - Een Stukje Nostalgie van Bolletje

Artikelnummer: BT-4481-23
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Verblifa Vintage Beschuitbussen Set - Een Stukje Nostalgie van Bolletje

  • Vervaardiger: Verblifa 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1980 ​

Productbeschrijving
Ontdek nu deze fantastische set van crèmekleurige vintage blikken beschuitbussen voor Bolletje, met een charmant rood deksel en het beroemde bakkertje als decoratie. Deze prachtige bussen, vervaardigd door Verblifa tussen 1950 en 1980, stralen een nostalgische sfeer uit die doet denken aan de tijden van vroeger.

Het ontwerp van de beschuitbussen is met zorg uitgevoerd. De hoge cilindrische vorm, de lichtgele kleur en het opvallende rood van het deksel met een rolrand, geven de bussen een klassieke uitstraling. Het iconische logo van Bolletje, ontworpen door de beroemde striptekenaar Marten Toonder, is te zien in een ruitvormige rode driehoek, met het lachende bakkertje dat een beschuit in zijn hand houdt. Dit symbool van Bolletje geeft de beschuitbussen een extra charme.

De bussen zijn voorzien van een elegante golvende beige sierrand en een strakke rode lijn aan de onderkant, wat hun esthetiek verder versterkt. De gefelste langsnaad aan de achterzijde zorgt voor duurzaamheid en stevigheid. De binnenkant van de bussen heeft een prachtige goudkleurige afwerking.

Conditie
Deze set verkeert in goede vintage staat, met enkel normale sporen van gebruik en slijtage die passen bij hun leeftijd. De bijgevoegde foto's geven een duidelijk beeld van de conditie.

Afmetingen

Beschuitbus:

  • Hoogte: 22,5 cm
  • Diameter: 11 cm

Halfje beschuit:

  • Hoogte: 13,5 cm
  • Diameter: 9 cm

Bolletje B.V., ooit een Nederlands familiebedrijf dat diverse broodvervangers en banketproducten produceerde, heeft een rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1867 toen Gerardus Johannes ter Beek een bakkerswinkel opende in Almelo. Zijn zoon Albert zette het bedrijf voort en richtte zich op het bakken van beschuit. In de jaren '20 begon hij de beschuiten rond te brengen met zijn bakfiets. Na de Tweede Wereldoorlog zetten de vijf broers van de familie Ter Beek een industriële bakkerij op en bedachten ze de merknaam "Bolletje", waarmee ze uitgroeiden tot 's lands grootste beschuitproducent.

Deze blikken beschuitbussen zijn een stukje geschiedenis van Bolletje en een waardevolle toevoeging aan uw collectie. Wees snel, want deze unieke set zal snel een nieuwe eigenaar vinden.

Voeg nu deze prachtige vintage beschuitbussen set toe aan uw verzameling en geniet van de nostalgische charme van Bolletje!

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van twee bolletje beschuitbussen - Bolletje beschuitbus en halfje beschuit

Onderwerp / Thema
Bolletje - beschuit - blik - productverpakking

Decoratie
Bakkertje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - rood

Uitgever
Bolletje B.V.

Vervaardiger
Verblifa (vereenigde blik fabrikanten)

Ontwerper
Marten Toonder

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse rode oversluitdeksels

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
22,50 cm - 13,50 cm

Diameter
11,00 cm - 9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel