Artikel 264 van 593

Witte Moulinex slaslinger uit de jaren 70: Een handig keukenhulpmiddel voor het bereiden van salades

Artikelnummer: PD-4415-23
€ 15,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Witte Moulinex slaslinger uit de jaren 70: Een handig keukenhulpmiddel voor het bereiden van salades

  • Vervaardiger: Moulinex, Groupe SEB
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
In de jaren 70 introduceerde Moulinex een revolutionair keukenapparaat dat het bereiden van salades vereenvoudigde - de Moulinex slaslinger. Deze witte slaslinger met rode knop bood een efficiënte manier om sla te wassen, drogen en voor te bereiden, en werd al snel een populaire aanvulling in keukens over de hele wereld.

De Moulinex slaslinger bestond uit een grote plastic kom met een mandvormige zeef erin. Het proces was eenvoudig: de gebruiker plaatste de sla en andere groenten in de zeef, sloot de kom en draaide vervolgens aan de rode knop bovenaan het apparaat. Door het draaien van de knop werd het water uit de groenten geslingerd, terwijl de sla werd gedroogd. Dit proces hielp ook bij het verwijderen van overtollig water, waardoor de sla langer knapperig bleef.

De Moulinex slaslinger werd snel een favoriet onder kookliefhebbers en thuiskoks vanwege het gemak en de tijdbesparing die het bood bij het bereiden van salades. Het apparaat was een symbool van de jaren 70 en werd geassocieerd met de opkomst van huishoudelijke apparaten die het dagelijkse leven vereenvoudigden.

Hoewel de oorspronkelijke Moulinex slaslinger uit de jaren 70 misschien niet langer op grote schaal verkrijgbaar is, heeft het de weg geplaveid voor moderne versies van slacentrifuges die vandaag de dag beschikbaar zijn. Deze hedendaagse varianten behouden hetzelfde basisprincipe van het snel wassen en drogen van sla, maar kunnen verbeterde functies en ontwerpen hebben om aan de behoeften van de moderne keuken te voldoen.

Deze Moulinex slaslinger uit de jaren 70, met zijn witte kleur en rode knop, was een revolutionair keukenapparaat dat het bereiden van salades vereenvoudigde. De Moulinex slaslinger blijft een iconisch symbool van de jaren 70 en een herinnering aan de evolutie van huishoudelijke apparaten die ons dagelijks leven gemakkelijker maken.

Conditie
Deze slaslinger verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte 17 / 20 cm.
  • Diameter 25 cm.

Moulinex: Een Historie van Innovatie in de Keuken

Sinds de oprichting in 1932 heeft Moulinex een vooraanstaande positie verworven als een toonaangevend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, vooral in de categorie keukenaccessoires. Het bedrijf werd opgericht in Frankrijk door Jean Mantelet en begon zijn succesverhaal met de introductie van een baanbrekende uitvinding voor huishoudelijk gebruik: de allereerste Franse elektrische koffiemolen.

Gedurende de jaren heeft Moulinex gestaag uitgebreid en zijn assortiment verbreed met een diverse reeks keukenapparatuur, waaronder mixers, blenders, broodroosters, koffiezetapparaten en meer. Het merk stond bekend om zijn voortdurende streven naar innovatie, functionaliteit en gebruiksgemak, wat resulteerde in talrijke revolutionaire producten die het dagelijks leven van mensen over de hele wereld vereenvoudigden.

In de jaren 70 beleefde Moulinex een periode van ongekende populariteit en groei. Het was in die tijd dat de legendarische Moulinex slaslinger werd geïntroduceerd, een keukenhulpmiddel dat al snel een favoriet werd vanwege zijn eenvoudige en efficiënte werkwijze bij het bereiden van salades. Dit apparaat symboliseerde de opkomst van huishoudelijke apparaten die het leven gemakkelijker maakten en groeide uit tot een kenmerkend symbool van die tijd.

Gedurende de jaren heeft Moulinex voortdurend nieuwe producten gelanceerd die inspelen op de behoeften van consumenten. Het merk bleef zich richten op innovatie en kwaliteit, met een sterke nadruk op het ontwerpen van intuïtieve en functionele keukenapparatuur. Dit heeft Moulinex een vertrouwde naam gemaakt in talloze keukens over de hele wereld.

Hoewel het bedrijf door de jaren heen enkele uitdagingen heeft gekend, heeft Moulinex zijn positie als een gerespecteerd en erkend merk in de huishoudelijke apparatenindustrie weten te handhaven. Vandaag de dag blijft Moulinex innovatieve producten leveren die voldoen aan de behoeften van moderne consumenten, en het merk blijft synoniem staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid in de keuken.

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Vintage Moulinex Slaslinger of Slacentrifuge

Onderwerp / Thema
Moulinex - groente - keuken - huishoudelijk

Categorie
Plastic Design

Kleur
Wit - rood

Uitgever
Moulinex, Groupe SEB

Vervaardiger
Moulinex, Groupe SEB

Merk
Moulinex

Materiaal
Plastic - Kunststof

Bijzonderheden
Werkt handmatig door middel van centrifugale kracht

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,00 / 20,00 cm

Diameter
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel