Artikel 17 van 34

Een Retro Meesterwerk: Zwart/Witte Vintage Thermoskan Geïnspireerd op de Memphisgroep uit de Jaren 80

Artikelnummer: PD-4389-23
€ 35,00
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Een Retro Meesterwerk: Zwart/Witte Vintage Thermoskan Geïnspireerd op de Memphisgroep uit de Jaren 80

  • Vervaardiger: Onbekend
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Beschrijving
In de jaren 80 kwam een opvallende stroming in design naar voren: de Memphisgroep. Ze brachten een ware revolutie teweeg in de wereld van interieurontwerp door te rebelleren tegen de strakke functionaliteit van het modernisme. Een prachtig voorbeeld van de invloed van de Memphisgroep is te vinden in de vorm van deze zwart/witte vintage thermoskan uit die tijd. Deze thermoskan, met zijn speelse geometrische vormen, ademt de unieke esthetiek van de jaren 80 en is een waar verzamelobject voor liefhebbers van design.

Deze vintage thermoskan, vervaardigd in de jaren 80, straalt een tijdloze charme uit. Met zijn contrasterende zwart-witte kleuren weerspiegelt het de onconventionele benadering van de Memphisgroep. 

De thermoskan heeft een hoogte van 25 cm en een diameter van 19 cm, en biedt ruimte aan ongeveer 1 liter koffie of thee. Het strakke ontwerp geeft hem een eigentijdse uitstraling, zelfs na al die jaren. De combinatie van asymmetrie en krachtige lijnen maakt het een ware blikvanger op elke tafel of keukenblad.

Conditie
Deze thermoskan verkeert in goede vintage staat, met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Het bewijs van zijn geschiedenis en karakter is zichtbaar, waardoor het een authentieke uitstraling krijgt. De foto's vormen een belangrijk onderdeel van de beschrijving en geven een gedetailleerd beeld van de conditie van de thermoskan.

Afmetingen

  • Hoogte: 25 cm
  • Diameter: 19 cm
  • Inhoud: 1 Liter

De Memphis Groep, opgericht in 1981 door de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass, had een enorme invloed op het design van de jaren 80. De groep bestond uit een collectief van ontwerpers en architecten die bekend stonden om hun gedurfde en provocerende ontwerpen.

De ontwerpers van de Memphis Groep streefden ernaar om de heersende ontwerpconventies uit te dagen en een nieuwe visuele taal te creëren. Ze maakten gebruik van felle, opvallende kleuren, geometrische vormen en patronen, en een mix van materialen zoals kunststof, laminaat en metaal. Het resultaat was een unieke en vaak excentrieke stijl die bekend stond om zijn eclectische en postmoderne karakter.

De invloed van de Memphis Groep was te zien in verschillende aspecten van het ontwerp van de jaren 80. Ze hadden een grote impact op meubels, met name op stoelen, tafels en kasten. De ontwerpen waren vaak asymmetrisch en speels, met onverwachte combinaties van vormen en kleuren. Memphis-ontwerpen werden gezien als echte statementstukken en waren bedoeld om de aandacht te trekken.

Naast meubels had de Memphis Groep ook invloed op andere ontwerpdisciplines, zoals grafisch ontwerp, interieurontwerp en architectuur. Ze brachten nieuwe ideeën en energie in de ontwerpwereld en inspireerden andere ontwerpers om buiten de traditionele grenzen te denken.

Hoewel de Memphis Groep een relatief korte levensduur had en officieel ontbonden werd in 1988, was hun impact op het design van de jaren 80 aanzienlijk. Ze hebben een blijvende erfenis achtergelaten en worden nog steeds erkend als een belangrijke invloedrijke beweging binnen de designgeschiedenis.

Land van herkomst
Onbekend

Soort object
Thermoskan voor warme of koude dranken

Onderwerp / Thema
Memphis design - styling - geometrische vormen - asymmetrie

Categorie
Plastic Design

Kleur
Wit - zwart

Uitgever
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Kunststof - plastic

Bijzonderheden
Stijl geïnspireerd op de Memphisgroep

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
25,00 cm

Diameter
19,00 cm

Inhoud
1 Liter

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel