Artikel 126 van 157

The Pickwick house. Vintage theeblik van Douwe Egberts voor Pickwick thee

Artikelnummer: BT-4059-24
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

The Pickwick house. Vintage theeblik van Douwe Egberts voor Pickwick thee

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Beschrijving
Dit vintage blik heeft een rechthoekige vorm en is geproduceerd door Douwe Egberts voor Pickwick thee. Het blik staat beken d als "The Pickwick House". Het blik is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De vormgeving van het blik is gebaseerd op een theehuisje. De decoratie op het deksel bestaat uit dakpannen met een klimplant en de merknaam PICKWICK. 

De zijkanten van het blik tonen diverse voorstellingen zoals de binnenkant van het theehuisje waar in de winkel diverse theeproducten worden verkocht. Een klant komt met zijn dochter binnen via de deur aan de zijkant. De achterkant toont het laden van goederen door de D.E. Pickwick wagen. Aan de zijkant de etalage van de winkel die bewonderd wordt door een dame en twee kinderen.

Conditie
Dit theeblik voor Pickwick thee verkeert in een goede vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 8 cm.
  • Lengte: 17 cm.
  • Breedte: 10,5 cm.

Douwe Egberts
In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses, hun kruidenierswinkel in koloniale waren "De Witte Os". Aan de Midstraat in Joure leggen zij zo de basis voor de merken Douwe Egberts en Pickwick. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.

Pickwick
In 1937 introduceert Douwe Egberts Pickwick thee.  Er werd gezocht naar een Engelse naam, omdat thee op dat moment nog erg ‘Engels’ aandeed en er een Engelse postkoets afgebeeld werd op de houten kistjes. De vrouw van de toenmalige directeur was erg in de ban van de werken van Dickens. Nadat zij de ‘Pickwick Papers’ las, stelde zij de naam Pickwick voor.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theeblik - blikken theetrommel

Onderwerp / Thema
Thee - Pickwick - Douwe Egberts

Decoratie
Pickwick - Theehuisje - winkel - etalage - wagen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - roze - rood - blauw - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scarnierend deksel

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel