Artikel 494 van 677

Vintage rode jaren 70 Rotpunkt Dr. Zimmermann thermoskan, West-Germany

Artikelnummer: PD-4030-22
€ 6,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage rode jaren 70 Rotpunkt Dr. Zimmermann thermoskan, West-Germany

  • Vervaardiger: Rotpunkt
  • vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Vintage Rotpunkt Dr. Zimmermann thermoskan. Hij is gemaakt in West-Duitsland en verkeert in zeer goede staat met vrijwel geen gebruikssporen. Er zitten geen barsten of deuken in het plastic. 

Mooie buitenkant in reliëf. De dop van deze kan is, zoals gebruikelijk bij dit soort thermoskannen, te gebruiken als drinkbeker.

Mooi item ter decoratie in een retro-vintage keuken. Gemerkt aan de onderzijde: Rotpunkt, Dr. Zimmerman, West Germany, RFA

Conditie
Deze jaren 70 thermoskan verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Afsluitdop ontbreekt echter. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 20,5 cm. 
  • Diameter: 8 cm.

Thermoskan
Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof.

Land/Plaats van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Thermoskan - thermosfles - thermos

Onderwerp / Thema
Warme dranken

Decoratie
Reliëf

Categorie
Plastic design

Kleur
rood - wit

Vervaardiger
Rotpunkt

Merk
Rotpunkt Dr. Zimmermann

Materiaal
Plastic - kunststof - metaal

Bijzonderheden
Dop is tevens drinkbeker

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat. Afsluitdop ontbreekt

Hoogte
20,50 cm

Diameter
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel