VERKOCHT

Artikel 83 van 968

Vintage blikken theetrommel voor DE GRUYTER met oosters vogeldecor in rood

Artikelnummer: BT-3824-21

VERKOCHT


Vintage blikken theetrommel voor DE GRUYTER met oosters vogeldecor in rood

  • Vervaardiger: Vereenigde Blikfabrieken Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum - 1950 - 1960 

De Gruyter theeblik met oosterse vogels.

Beschrijving  
Rechthoekig vintage bewaarblikje voor theezakjes in de kleur rood-. Het scharnierend deksel van dit blik is defect en doet nu dienst als los oversluitdeksel. De blikken doos heeft een stuitrand waar het deksel op rust. De decoratie bestaat uit oosterse tekens met twee vliegende vogels in goud, geel, zwart. Op zijkanten twee vogels op een tak en bloemmotieven met een vlinder. In de bodem de slogan van de Gruyter in reliëf. 

Ook een leuk blik voor het bewaren van theelepeltjes.

Conditie
Dit theeblik van De Gruyter verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Let op. Het scharnierend deksel is defect! Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 4.7 cm.
  • Lengte: 17.2 cm.
  • Breedte: 8.4 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. Hierdoor werden trouwe klanten beloond en had men een extra middel om de filiaalchefs te controleren. Omdat De Gruyter alleen producten van eigen merk verkocht waren de brutoprijzen toch niet te vergelijken met die van anderen.

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken theedoosje voor theezakjes of lepeltjes

Onderwerp / Thema
De Gruyter - blik - trommel - oosters - vogels - vlinder - bewaarblik - theezakjes - lepeltjes

Decoratie
Vogels - vlinder - bloemmotief - tak

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - geel - goud - zwart

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
Vereenigde Blikfabrieken Amsterdam

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend deksel is defect en doet dienst als los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
4,70 cm

Lengte
17,20 cm

Breedte
8,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel