VERKOCHT

Artikel 914 van 1119

Vintage rond koffieblik met los deksel, "De Gruyter's coffeïne-vrije koffie", bruin en crémekleurig

Artikelnummer: BT-3828-21

Vintage rond koffieblik met los deksel, "De Gruyter's coffeïne-vrije koffie", bruin en crémekleurig

  • Vervaardiger: De Gruyter N.V. 
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1940 

Beschrijving
Rond koffieblik met firmanaam "De Gruyter" en productnaam "Coffeïne- vrije koffie" op een bruin fond. Op de voor- en achterkant een crémekleurig kruis waarin een oranje koffiepot. Op de zijkanten tussen tekst twee koffiebonen. 

Tekst in oud Nederlands: De Gruyter's Coffeïne-vrije koffieboonen volgens voorschrift der warenwet. Veroorzaakt geen slapeloosheid. Een uitkomst voor HART en ZENUWEN.

Uitgevoerd met een los oversluitdeksel waarop de bekende slogan/slagzin: "En betere waar en 10% alleen De Gruyter". Aan de onderkant van het blik in reliëf het cijfer 18.

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 11,5 cm.
  • Diameter: 8,5 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koffieblikje van De gruyter voor coffeïne vrije Koffie boonen

Onderwerp / Thema
Koffieblik - blik - productverpakking - houder -koffie - De Gruyter

Decoratie
Koffiepot - lijnen - vlakken

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - créme - rood

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
De Gruyter B.V.

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - tekst op blik is oude spelling

Tijdperk
1930 - 1940

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,50 cm

Diameter
8,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel