VERKOCHT

Artikel 915 van 1119

Vintage bolvormig blikken kistje op vier halfronde voetjes met gestileerde bloemen van De Gruyter

Artikelnummer: BT-3856-22

Vintage bolvormig blikken kistje op vier halfronde voetjes met gestileerde bloemen van De Gruyter

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1935

Beschrijving
Rechthoekig vintage blikken kistje uitgebracht door de Gruyter in 1935. Dit blik is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel en heeft een  overstekende rand.  de decoratie van dit blik bestaat uit een goudkleurige ondergrond met bruine details. De versieringen bestaan uit gestileerde bloemmotieven omringd met een guirlande of festoen. De zijkanten van het blik zijn bolvormig en aan de onderzijde vinden we vier halfronde voetjes welke zijn uitgedrukt in het metaal. Aan de binnenkant op de bodem van het blik bevindt zich de bekende slogan: En betere waar En 10 procent Alleen De Gruyter".

Volgens een advertentie in de Alkmaarse courant van 8 mei 1938 was dit blik was gratis verkrijgbaar bij aankoop van Fl 1,25 aan producten.

Conditie
Dit blikken kistje van De Gruyter verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6,5 cm.
  • Lengte: 16 cm.
  • Breedte: 11 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blik - kistje - verpakking

Onderwerp / Thema
De Gruyter - productverpakking - slogan - slagzin - blik

Decoratie
Gestileerde bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goud - bruin

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
De Gruyter

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1935

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
6,50 cm

Lengte
16,00 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel